• WOW wordt World Horti Center

  Hét mondiale kennis- & innovatiecentrum van de glastuinbouw, dat tot op heden bekend staat als WOW, wordt vanaf heden World Horti Center genoemd. Hiermee heeft het internationale innovatiecentrum een concrete naam die naadloos aansluit bij de visie en inhoud van het unieke centrum. Demokwekerij Westland en MBO Westland nemen hun intrek in World Horti Center en zien uit naar een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven op het gebied van onderzoek en onderwijs.

  Vanwege het almaar toenemende internationale karakter van  het Nederlandse glastuinbouwcluster, ontstond er vanuit het brede bedrijfsleven de behoefte om de begrippen World en Horti toe te voegen aan de naam.

  Veel partners sluiten zich aan
  De afgelopen maanden  is er veel bereikt. Het heiwerk van de nieuwbouw is klaar en inmiddels hebben al ruim 75 gerenommeerde bedrijven uit de tuinbouwtechniek, -toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw hun deelname aan World Horti Center toegezegd. Hiermee is de 9.000 m2 tellende expositieruimte al nagenoeg vol.

  Langdurige relaties met onderwijs
  Het bedrijfsleven is samen met het onderwijs op basis van een intensieve relatie een 4-jarig project gestart voor vernieuwend onderwijs. Daarnaast heeft Rabobank Westland een bijdrage verstrekt voor de realisatie van een state-of-the-art auditorium voor (inter)nationale bijeenkomsten en evenementen.

  Innovatief en vooruitstrevend
  De naam World Horti Center geeft het unieke karakter van de internationale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw weer. De wereld van de glastuinbouw is internationaler dan ooit en Nederland speelt hierin een leidende rol. Continue en versnelde innovatie is van groot belang om de koploperspositie van Nederland in de wereld te behouden.

WOW wordt World Horti Center