• Voorbereidingen Vaktentoonstelling 2018 gestart
  Het bestuur van Stichting Vaktentoonstelling is samen met de sponsoren, Proeftuin Zwaagdijk en andere betrokkenen de voorbereiding gestart voor editie 2018 van de Vaktentoonstelling. Van 22-25 februari 2018 is Proeftuin Zwaagdijk omgetoverd tot het epicentrum van het tulpenvak in Nederland. Hierbij wordt het vaste concept gevolgd, met twee dagen voor vakgenoten uit binnen- en buitenland.  Vervolgens is in het weekend ook publiek welkom om te genieten van de tulpenpracht.

  Een duurzame toekomst voor het vak
  Op de twee vakdagen (donderdag en vrijdag) is de vakbeurs open en wordt een interessant programma geboden voor telers, broeiers, handelaren en toeleveranciers. Op de marktbroeishow tonen telers hun mooiste soorten, waarbij de direct voor de handel beschikbare cultivars zijn aangegeven. Het centrale thema van de Vaktentoonstelling is dit jaar “een duurzame toekomst voor het bollenvak”. Tijdens de workshops, masterclasses en vakavond komen diverse aspecten van duurzaamheid in de sector aan de orde. Belangrijkste daarbij: hoe zorg je voor een gezonde (duurzame) toekomst voor je bedrijf.

  Interpolis Tulpenprijs
  Tijdens de Vaktentoonstelling wordt ook dit jaar de Interpolis Tulpenprijs uitgereikt. De ingezonden tulpen worden door Proeftuin Zwaagdijk afgebroeid. Primeur dit jaar is dat de tulpen zowel op water als op potgrond gebroeid worden. De jury wil zo beter aansluiten bij de vraag vanuit de markt. Begin januari worden de genomineerde tulpen bekend gemaakt.

  Locatie: Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost

   

Voorbereidingen Vaktentoonstelling 2018 gestart