• Volop techniek en innovatie te zien op vierde editie Seed meets Technology
  Zwaagdijk – de vierde editie van het internationale zaadevenement Seed meets Technology was zeer succesvol. Het evenement ontving met een dag minder openstelling, hetzelfde aantal bezoekers als afgelopen editie. Het percentage buitenlandse bezoekers is sterk gestegen, Seed meets Technology verwerft meer en meer internationale bekendheid.

  De eerste dag stond in het teken van phenotyping op het veld. De drone bezorgt ons ontzettend veel data, maar wat kun je er precies mee? Dat werd uitgebreid toegelicht in de lezingen.
  Hoogtepunt van het evenement was het symposium ‘Innovations vertical farming and hydroponics all over the world’, wat geopend werd door wethouder Harry Nederpelt. Zowel de Nederlandse als Engelse lezing waren afgeladen vol. Na de lezingen was er de mogelijkheid om de waterproeven te bezoeken. Botman Hydroponics, Enza Zaden en Industrial Product Solutions showden daar allen hun systemen voor de teelt van sla op water.
  Nieuw thema dit jaar was ‘verzilting’. Arjen de Vos van Zilt Proefbedrijf heeft in samenwerking met professor Pier Vellinga en dr. Klaas Smits een verhelderend verhaal gehouden over het probleem van verzilting, mogelijke oplossingen en zout-tolerante gewassen.

  Buiten de lezingen was er op de beursvloer uiteraard genoeg te zien. Van schoningsmachines, desinfectie-units en vochtsensoren tot rode Chinese kool en roze tomaten. Tevens waren buiten proefvelden van Sakata en Takii te bezichtigen, met tientallen gewassen.

  Volgend jaar vindt de vijfjarige jubileumeditie van Seed meets Technology plaats van 25 tot en met 27 september 2018.  Zet deze datum alvast in uw agenda en bezoek deze bijzondere editie!

Volop techniek en innovatie te zien op vierde editie Seed meets Technology