• Vaktentoonstelling
  In de kassen van Proeftuin Zwaagdijk vindt van 16 tot en met 19 februari 2017 de vierde editie van de Vaktentoonstelling plaats. Met een uitgebreid programma belooft het weer een interessante maar zeker ook sfeervolle tentoonstelling te worden.

  Op donderdagochtend zal er een Meet en Greet tussen tulpenbroeiers en tulpenkopers zijn. De tulpenbroeiers tonen hun handelsassortiment tulpen in de nieuwste tulpenverpakkingen. Het thema dit jaar is ‘Duurzame Verpakking’. Er zijn daarnaast diverse verpakkingsbedrijven aanwezig die de laatste trends in verpakkingen presenteren. De Meet en Greet zal worden besloten met een lunch, aangeboden door Royal FloraHolland.

  Dit jaar hebben we een thema verbonden aan de Vaktentoonstelling en dat is: Big Data. Donderdagavond zal dit thema gestalte krijgen in de vorm van twee presentaties. Dhr Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam vindt dat data bij de mensen moet blijven en niet bij de fabrikanten. Hoe hij dit ziet in de praktijk zal hij graag uit de doeken doen. Daarnaast zullen de heren Bert Karel en Dennis Koomen van Karel Bloembollen BV hun ervaringen met Big Data met het publiek delen.
  Verder zullen er, verdeeld over de twee vakdagen, workshops zijn waarin het thema Big Data centraal staat.

  Op vrijdagavond zal de winnaar van de Interpolis Tulpen Top 10 bekend worden gemaakt.
  Een deskundige jury uit het bollenvak zal in de aanloop naar de Vaktentoonstelling toe de top 10 beoordelen die in bakken worden afgebroeid bij Proeftuin Zwaagdijk.

  Ook dit jaar heeft de Vaktentoonstelling een beursmagazine dat een volledig overzicht biedt van alle programma onderdelen, een plattegrond en diverse interviews met vakgenoten. In de Bloembollenvisie van 1 februari is het magazine bijgesloten. U kunt het magazine ook digitaal inzien via www.vaktentoonstelling.nl

  Zaterdag en zondag is de tentoonstelling gratis toegankelijk voor iedereen die hier interesse in heeft.

  Openingstijden
  • Donderdag: 13.00 tot 21.30 uur (beurs & bloemenshow, voor vakpubliek)
  • Vrijdag: 13.00 tot 21.30 uur (beurs & bloemenshow, voor vakpubliek)
  • Zaterdag: 13.00 tot 17.00 uur (alleen bloemenshow, voor iedereen)
  • Zondag: 13.00 tot 17.00 uur (alleen bloemenshow, voor iedereen)

  Locatie
  Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost (vrij entree)

Vaktentoonstelling 2017