• Van 20 tot en met 23 februari zal definitief de Vaktentoonstelling tulp plaatsvinden als alternatief voor het Holland Flowers Festival (HFF). In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk zal een oppervlakte van 2.000 m2 gevuld worden met een grote bloemenshow en een bedrijvenbeurs. Daarnaast vinden een tweetal vakavonden op donderdag en vrijdag plaats. Het doel is vakpubliek te informeren over de nieuwste producten en ontwikkelingen. De organisatie is in handen van een werkgroep, bestaande uit Gerard Reus (voorzitter), Pieter Duin (Proeftuin Zwaagdijk), Ilona Hessels-Vroling (secretariaat), Willem Boon (inzender en mede-initiatiefnemer) en Peter Laan. In stilte is de afgelopen maanden gewerkt aan de verdere uitbouw van het initiatief dat na de rooitijd van de tulpen werd gelanceerd. Dat gebeurde pas nadat eerst geïnventariseerd was hoe groot de draagkracht onder de inzenders van het HFF daadwerkelijk zou zijn. Toen bleek dat die score ruim 90 procent bedroeg werd besloten door te gaan.

  Bloemenshow, onderzoek en beurs
  In twee hallen komt een bloemenshow te staan. In de hallen komen lange tafels met marktbroeishow. Langs de zijkant komt een tribuneopstelling met potten showtulpen, steekwerk en arrangementen. In het midden komt een Trade Fair waar broeiers aan de handel en export hun (nieuwe) assortiment veilkaar gemaakt kunnen presenteren. De twee showruimten worden met elkaar verbonden door een ontmoetingsplein waar de bedrijvenbeurs gesitueerd is. De bedrijvenbeurs bestaat uit 25 ondernemingen die hun innovaties zullen presenteren en is inmiddels volgeboekt. Verder stelt Proeftuin Zwaagdijk haar kassen met broeionderzoek open. De nadruk ligt op de donderdag en vrijdag. Dat zijn de vakdagen en de show is dan alleen toegankelijk voor vakgenoten. Het moet een gezellig, laagdrempelig gebeuren worden met volop de gelegenheid om te netwerken. Op de zaterdag en zondag zijn naast vakgenoten ook hun gezinsleden en medewerkers van harte welkom.

  Vakavonden
  Voor de donderdag en vrijdag staan een tweetal vakavonden gepland op aanmelding. De eerste avond zal een gezamenlijke presentatie plaatsvinden van CNB en Hobaho gevolgd door een spreker die dieper zal ingaan op de nieuwe media en de mogelijkheden die deze te bieden hebben om nog beter met de klant in contact te komen. De vrijdag kent een programma verzorgd door Flynth en Rabobank. Deze bijeenkomst zal nog nader ingevuld worden.

  Openingstijden

  20 februari   13:00 uur ââ?¬â?? 21:30 uur
  Presentatie CNB en Hobaho (ontvangst met buffet vanaf 17:00 uur, lezing 18:30 uur ââ?¬â?? 20:00 uur, aanmelden verplicht)

  21 februari   13:00 uur ââ?¬â?? 21:30 uur
  Presentatie Rabobank / Flynth (ontvangst met buffet vanaf 17:00 uur, lezing 18:30 uur ââ?¬â?? 20:00 uur, aanmelden verplicht)

  22 februari  10:00 uur ââ?¬â?? 16:00 uur

  23 februari 10:00 uur – 16:00 uur

  U bent van harte welkom. Kijk op www.vaktentoonstelling.nl voor meer informatie over de Vaktentoonstelling.Vaktentoonstelling tulp gaat definitief door