• Op initiatief van een groep tulpenbroeiers wordt dit jaar voor de eerste maal de Vaktentoonstelling georganiseerd van 20 tot en met 23 februari. De beurs vindt plaats in de gebouwen van Proeftuin Zwaagdijk.

  Een inspirerende, veelzijdige vakbeurs vol innovatie. Men treft een marktbroeishow met de nieuwste tulpensoorten, een bedrijvenbeurs met meer dan 25 standhouders, de trade fair, een grote bolbloemenshow en demonstraties van innovatief onderzoek. Met 2.000 m2 oppervlakte pakt de Vaktentoonstelling groots uit. De doelgroep van de Vaktentoonstelling zijn telers, broeiers, exporteurs, inkopers en verkopers van bloemen, veredelaars, toeleveranciers en dienstverleners in de bloembollensector. Een ontmoetingsplek voor de sector.

  VAKAVONDEN
  Naast de bloemenshow en de beurs worden twee vakavonden georganiseerd. Op donderdag 20 februari is het thema: ââ?¬Å?Wat is de rol van de in- en verkoopbureaus van bloembollen in de toekomstââ?¬Â?. Foeke Gardenier, algemeen directeur Hobaho en Leo van Leeuwen, directeur CNB houden een inleiding over dit onderwerp. Daarnaast wordt de vraag gesteld wat de rol van de nieuwe media is binnen het bloemenvak? Eric Egberts, eigenaar van Bloomy Creations gaat dieper in op dit onderwerp.
  Vrijdag 21 februari wordt de nieuwe directeur van FloraHolland, Lucas Vos voorgesteld aan de sector. Vervolgens komen twee onderwerpen aan de orde. ââ?¬Å?Wat zijn de subsidiemogelijkheden in 2014 voor u als teler?ââ?¬Â? door Galtjo Geertzema van Flynth en ââ?¬Å?Floreren leer je van natuurââ?¬Â?, door Rick van Asperen, egostripper op uitnodiging van de Rabobank.
  Beide vakavonden starten om 17.00 uur met een welkom en diner. Aansluitend op de presentaties vindt er om 20.00 uur een netwerkborrel plaats.
  Aanmelden: www.vaktentoonstelling.nl/vakavonden

  Donderdag en vrijdag is gericht op vakpubliek. Zaterdag en zondag is alleen de bloemenshow open en kan iedereen die de bloemenbollensector een warm hart toedraagt de Vaktentoonstelling bezoeken.
  De Vaktentoonstelling vindt plaats van donderdag 20 februari tot en met zondag 23 februari. De toegang is gratis.

  OPENINGSTIJDEN
  ââ?¬Â¢ Donderdag: 13.00 tot 21.30 uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  ââ?¬Â¢ Vrijdag: 13.00 tot 21.30  uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  ââ?¬Â¢ Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow)
  ââ?¬Â¢ Zondag: 10.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow)

  Meer informatie: www.vaktentoonstelling.nl

Vaktentoonstelling start op 20 februari