• De nieuwe Vaktentoonstelling voor de bloembollensector trok boven verwachting veel bezoek. Twee grote hallen waren gevuld met een zeer uitgebreid sortiment marktbroeishow en aan de zijkanten duizenden schalen met tulpen van tientallen inzenders. Ook andere bolgewassen, als narcis en lelie waren aanwezig. Nieuw was de Trade Fair waar broeiers hun (nieuwere) assortiment veilklaar presenteerden. Tussen de twee bloemenhallen was een bedrijvenbeurs met 25 standhouders gesitueerd. Zowel bezoekers als inzenders en standhouders waren onverdeeld enthousiast.

    Onder de bezoekers waren veel telers, broeiers, exporteurs en veredelaars maar ook inkopers en verkopers van bloemen, toeleveranciers en dienstverleners. Op donderdag en vrijdag waren twee boeiende vakavonden georganiseerd. De eerste avond gaven Foeke Gardenier, algemeen directeur Hobaho en Leo van Leeuwen, directeur CNB een inleiding over de rol van hun in- en verkoopbureau in de toekomst. De bezoekers namen goed de gelegenheid om kritische vragen te stellen. Vervolgens gaf Eric Egberts, eigenaar van Bloomy Creations, een kijkje in eigen keuken. Eric liet zien hoe hij op innovatieve wijze bloemen online verkoopt aan de consument.

    Op vrijdag stelde Lucas Vos, de nieuwe directeur van FloraHolland zich voor aan de bloembollensector. Hij gaf aan binnen te zijn gekomen in een organisatie die volop in beweging is. Tot de zomer neemt Lucas de tijd om zich goed in te werken waarna hij orde op zaken gaat stellen. Galtjo Geertzema, adviseur bij Flynt gaf vervolgens een presentatie over subsidiemoglijkheden voor telers. Met name bij innovatie en nieuwbouw is er veel mogelijk. Daarna schudde Rick van Asperen, de egostripper, de bezoekers wakker. De door Rabobank ingehuurde spreker gaf aan de hand van leuke voorbeelden aan op welke wijzen mens en bedrijf verandering kunnen  inzetten.

     

     

      

Vaktentoonstelling groot succes