• logo tulp defVaktentoonstelling groeit door

  ZWAAGDIJK – Aan alle kanten is de Vaktentoonstelling dit jaar grootser uitgepakt: 25 % meer bezoekers, aanwezigheid van de bloemenhandel en een groter aanbod workshops. De 3e editie van de Vaktentoonstelling werd van 18 tot en met 21 februari gehouden bij Proeftuin Zwaagdijk en blijkt een groeiende succesformule voor het gehele tulpenbollen- én bloemenvak.

  De vaktentoonstelling bestond uit twee grote hallen met een bloemenshow en marktbroeishow, een bedrijvenbeurs en diverse bijeenkomsten. Nieuw dit jaar was een Meet en Greet van tulpenbroeiers en bloemenhandel tijdens de Tulpen TradeFair. Koos Heemskerk, lijnrijder uit Rijnsburg beet het spits af met een korte lezing over zijn bedrijf en het lijnrijden. Vervolgens kon er tussen de tulpen met elkaar worden gesproken. Ook een aantal verpakkingsbedrijven lieten de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van tulpenverpakkingen, wat de gesprekken meteen concreet maakte. Met meer dan 100 aanwezigen op deze ochtend kan een vervolg in 2017 niet uitblijven.

  Voor de tweede maal werd de Interpolis Tulpenprijs voor de meest potentiële broeitulp uitgereikt. Deze prijs krijgt inmiddels goede bekendheid en leverde dan ook een zaal vol met geïnteresseerden op tijdens de vakavond op donderdag 18 februari. Naast de vakavonden was er dit jaar ook een zeer uitgebreid workshop programma dat een goede combinatie blijkt met een bezoek aan de beurs en de marktbroeishow.

  Dankzij de aandacht van de regionale media weten ook de consumenten de Vaktentoonstelling steeds beter te vinden. In het weekend hebben zo’n 800 consumenten de bloemenshow bewonderd.

  De vierde editie van de Vaktentoonstelling vindt in 2017 plaats van 16 tot en met 19 februari.

  Een terugblik naar de Vaktentoonstelling met foto’s en een filmpje is te vinden op: www.vaktentoonstelling.nl/fotos

Vaktentoonstelling groeit door