• Uitnodiging
  Open dag akkerbouw Proeftuin Zwaagdijk 

  Beste relatie,

  Op 18 juli vindt de akkerbouw innovatieavond plaats bij het onderzoeksplatform akkerbouw van Proeftuin Zwaagdijk in de Wieringermeer (locatie Loonbedrijf Sturm-Jacobs). Er is een programma opgezet voor akkerbouwers uit heel Nederland met het thema duurzaam bodembeheer en de techniek van drift reducerende maatregelen.

  Demonstraties & onderzoek
  Op het veld zijn dit jaar proeven te bekijken in de gewassen aardappel en suikerbiet. Tevens wordt er aandacht geschonken aan groenbemesters. Bodemcoach Bas Slagter is aanwezig om toelichting te geven over een proef waarin 9 groenbemesters gezaaid zijn. Er is een glasplaat ingegraven zodat u kunt zien wat er in de bodem gebeurt.
  Ook zullen er de gehele avond een aantal demonstraties zijn:

  1. Loofdoding 2.0
  Fabrikant REMA komt met een looftrekker voor de duurzame loofvernietiging van (poot)aardappelen. De machine kan tegelijkertijd looftrekken en wortelsnijden, dus twee werkgangen in één. Daarnaast is er een demo waarbij een volveldse chemische loofdoding wordt getoond.

  2. Demo mechanische onkruidbestrijding
  Kraakman Perfors komt met een schoffelmachine die GPS gestuurd is. Het veld is GPS gestuurd gezaaid (rogge), waardoor ook GPS gestuurd geschoffeld kan worden.
  Voets komt met een cameragestuurde schoffelmachine die een demo laat zien in de suikerbieten.

  3. Demo spuitdoppen
  De Hardi Twin Force veldspuit zal gedemonstreerd worden waarbij met watergevoelig papier wordt laten zien wat de werking van luchtondersteuning is.

  Programma
  18:30                    Ontvangst en inschrijven spuitlicentie
  19:00                    Start programma met lezingen
  20:30                    Pauze
  20:45                    Start rondgang proefveld
  22:00                    Afsluiting met een hapje en drankje

  Vanaf 19:00 uur worden er twee lezingen gegeven. Lezing 1 wordt ingevuld door Robert Sleutel van Raven Europe, met het onderwerp GPS gestuurd schoffelen. Lezing 2 wordt ingevuld door Jaco Kole van SKL Wageningen. Hij gaat het hebben over de wetgeving rondom spuitdoppen.
  Wilt u aan de lezingen deelnemen, dan is het belangrijk om aanwezig te zijn om 18:45 uur. Vol is vol. Aanmelden voor het spuitlicentieprogramma vooraf is verplicht via het formulier onderaan deze uitnodiging (onder de foto).

  Spuitlicentieverlenging
  Deze avond kan meetellen voor spuitlicentieverlenging, thema techniek & veiligheid. U dient de lezingen bij te wonen (start 19.00 uur) en deel te nemen aan de rondleidingen langs de proeven. U zult minimaal drie uur aanwezig moeten zijn voor spuitlicentieverlenging. De kosten bedragen €45,- (ex. BTW) en worden achteraf gefactureerd. Vergeet niet uw licentiepas mee te nemen en let erop dat deze geldig is. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

  Contact
  Neem voor meer informatie contact op met Proeftuin Zwaagdijk via 0228-56 31 64.

  Adres
  Medemblikkerweg 13
  1775 SC Wieringerwerf

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op 18 juli!

  Namens Proeftuin Zwaagdijk

  Inschrijfformulier
  Let op: als u niet voor de spuitlicentiebijeenkomst komt, hoeft u zich niet aan te melden

  Voornaam*


  Achternaam*


  Spuitlicentie nummer*


  Geboortedatum*
  - -  Factuuradres

  Bedrijfsnaam


  Adres en huisnummer*


  Postcode*


  Plaats*


  Uw e-mail adres*


  Uw telefoon nummer*  * = verplicht veld


   

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

Uitnodiging open dag akkerbouw Proeftuin Zwaagdijk