• De tweede editie van Seed meets Technology is een succes geworden. Het evenement mocht op meer bezoekers dan vorig jaar rekenen. Dankzij de focus op zaden, rassen, teeltmethoden en gewasbescherming is de beurs een prima aanvulling op het Nederlandse beurslandschap en op de open dagen van zaadveredelingsbedrijven  in de Seed Valley regio.

  Tijdens Seed meets Technology vorige week presenteerde zo’n dertig bedrijven uit de Nederlandse zaadsector zich. Daarmee kent de beurs een gerichte doelgroep. De kwaliteit van de bezoekers is dankzij de focus hoog. De opzet met demonstraties, proefvelden en symposia over groene chemie voor zaden, hydroponics en fenotypering in de toekomst biedt ruimte voor interactie met bezoekers. De organisatie bestaande uit Proeftuin Zwaagdijk, Seed Processing Holland, Leba Metaalbewerking en Incotec is streng in het concept. Deelnemers wordt gevraagd nieuwe producten of diensten te demonstreren zodat echt wat te zien is.

  Gelijktijdig met de beurs waren diverse rassenproeven te bezoeken van o.a. Takii, ABZ Seeds, Bakker Brothers, Seminis en Sakata. Ook kon in de kas en buiten onderzoek van Proeftuin Zwaagdijk bekeken worden. Verder was het mogelijk een rondleiding bij Incotec Enkhuizen bij te wonen. Binnen presenteerde ABZ Seeds het merk Delizz, een speciaal geselecteerde aardbeiplant in een aantrekkelijke geschenkverpakking. Prudac toonde een aantal nieuwe veredelingsconcepten met tomaten, perkplanten en minigroenten. Ontwikkelingen in het duurzaam behandelen van zaden werden gedemonstreerd door Incotec en Syngenta Seedcare.

  Een voorbeeld van techniek is de demonstratie van een gloednieuwe luchtschoningsmachine voor zaden van Seed Processing Holland en de HSS800 pilleer- en encrusteermachine van Leba. Ook Hoopman Equipment, Agratechniek en Data Technologies lieten nieuwe zaadverwerkingstechnieken zien. Fytagoras, Iribov en Anadis toonde methoden van zaadanalyse waarmee o.a. de rijpheid van zaden bepaald kan worden. Botman Hydroponics en Rolan Robotics toonde een gerobotiseerd teeltconcept voor hydroponics.

  De bedrijven SeedTuning, Gitzels Breeding Services, Proeftuin Zwaagdijk, Aris en Flier Systems toonden nieuwe methoden van automatische fenotypering van kiemplanten en ziektentoetsen. Op het gebied van kas- en conditioneringstechniek voor zaden namen 30MHZ, Seed Conditioning Enkhuizen, Green Simplicity, Certhon en Polytechniek deel. Voor veredelaars lichtte ABS software toe om beoordelingen gemakkelijk te verwerken. Fond gaf uitleg over hoe een organisatie zich kan aanpassen aan de dynamisch zadensector.

  Een kwart van de bezoekers was internationaal. Door de verschillende open dagen in de Seed Valley regio bij zaadveredelingsbedrijven is een breed programma te bieden aan  internationale wederverkopers, grote telers en professionals in de zadensector. Seed meets Technology is een goede technologische aanvulling en een platform voor zaadbedrijven die is samenwerking met andere bedrijven klanten willen uitnodigen. Volgend jaar in week 39 kunt u weer een Seed meets Technology verwachten. 

   

   
   


   

   

Tweede editie Seed meets Technology succesvol