• Stagiair Rick Thibaudier

    Mijn naam is Rick Thibaudier, Ik ben 18 jaar oud en volg een opleiding ‘Commercieel ondernemen’ op het Clusius College in Hoorn. Dat is een opleiding gespecialiseerd in handel, logistiek, en marketing. Ook zorgt deze opleiding ervoor om de ondernemer in jezelf naar boven te halen en leer je alles over hoe je je eigen bedrijf kan starten.

    Bij Proeftuin Zwaagdijk ben ik veel bezig met kantoorwerk, zoals het werken in Excel tot het na lopen van hun netwerk tot het verwerken van offertes. Daarnaast ben ik ook vaak in de kas te vinden voor het klaarzetten van een proef of ben ik op het land bezig met het controleren van de verloop van een proef, een heleboel variatie dus. Van al deze werkzaamheden leer ik een heleboel over de structuur en opbouw van een bedrijf en dat vindt ik erg leuk en leerzaam.

    Mijn reden om hier stage te gaan lopen is vooral ontstaan door een meeloopdag die ik had aangevraagd begin zomervakantie 2019, omdat ik voor mijn opleiding al vroeg een BPV (stagebedrijf) geregeld moesten hebben. Op de meeloopdag heb ik al leuke en leerzame dingen ervaren en ik houd heel erg van afwisselend werk waardoor ik al gauw wist dat dit mijn stage bedrijf voor het komende schooljaar zou gaan worden.

    Wat ik na deze opleiding wil gaan doen is nog niet helemaal zeker, daarom ben ik van plan om door te gaan leren naar HBO. Dus de werkzaamheden die ik hier verricht zijn allemaal mooi mee genomen voor later.

Stagiair Rick Thibaudier