• Seed meets Technology presents Vegetable Trials
  In 2016 heeft met succes de derde editie van Seed meets Technology plaats gevonden. Met de uitbreiding in deelnemers, proefvelden en het verdieping van het programma is het aantal bezoekers met 20% toegenomen. Seed meets Technology is één van de trekpleisters tijdens de open dagen van diverse zaadveredelingsbedrijven in week 39 in de Seed Valley regio. Middels deze brief willen wij de Vegetable Trials bij u onder de aandacht brengen, een nieuw initiatief tijdens Seed meets Technology.

  Nieuw concept
  Zaadbedrijven hebben tijdens Seed meets Technology de mogelijkheid nieuwe rassen te demonstreren onder de naam Vegetable Trials, zowel op de het demoveld buiten als in de kas. In 2016 is voor het eerst gewerkt met de naam Vegetable Trials in de communicatie richting wederverkopers van zaden, grote telers, groentesnijderijen- en handel zowel nationaal als internationaal. Het concept is nieuw opgezet om de betreffende doelgroepen op georganiseerde wijze te bedienen en doelgericht te benaderen in de communicatie. Er is een scheiding gemaakt in de communicatie van Seed meets Technology wat betreft het technologie deel en de rassendemo’s. De organisatie wil de Vegetable Trials de komende jaren verder vorm geven waarbij we graag willen samenwerken met u.

  Film
  Bekijk hier de Vegetable Trials film:

  Veelbelovende start
  De Vegetable Trials mocht in 2016 op veel belangstelling rekenen zowel nationaals als internationaal. Dagelijks zijn ‘variety tours’ georganiseerd langs de diverse rassendemo’s met toelichting van veredelaars en teeltspecialisten. Acht zaadbedrijven hebben (potentiële) klanten rondgeleid en bijeenkomsten georganiseerd in allerlei gewasgroepen. Daarnaast zijn op het demoveld hydroponics bladgewassen van diverse veredelaars getoond op water. Verder is het mogelijk in LED cellen te demonstreren. Een breed aantal gewassen was te zien: witte-, rode- en Chinese kool, broccoli, bloemkool, sla, wortelen, spinazie, kruiden, pompoen, courgette, uien, tomaat, bonen, mais, aardbeien en patio vruchtgroenten.

  Deelnemen
  De Vegetable Trials vinden weer plaats in week 39. Indien u (opnieuw) een rassendemo wilt aanleggen neem dan contact op met Proeftuin Zwaagdijk. U heeft de mogelijkheid om de demo buiten of in de kas zelf of in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk aan te leggen. Vooraf ontvangt u een offerte en bespreekt u de demo met ons.

  Meer weten? Neem voor meer informatie contact op met:
  Ronald Hand, +31(0)228 56 31 64, ronaldhand@proeftuinzwaagdijk.nl

Seed meets Technology presents Vegetable Trials