• De initiatiefnemers van Seed meets Technology kijken zeer tevreden terug op de eerste editie. Zij hebben besloten om in 2015 een nieuwe editie te organiseren in week 39.  Het evenement, dat plaatsvond van 23 tot en met 26 september bij Proeftuin Zwaagdijk, mocht direct al op 1.250 bezoekers rekenen wat boven verwachting was. Zestien bedrijven uit de zaadsector lieten vernieuwende technologieën zien in de beurshal waaronder een aantal aan de hand van demonstraties. Buiten waren rassendemo’s te zien en proeven met duurzame gewasbescherming en hydroponics. In de evaluatie kreeg het evenement van bezoekers en standhouders gemiddeld een 7,8.

    Dat Nederland een voorloper is in zaden en uitgangsmateriaal bleek uit het grote aantal internationale bezoekers. Onder de bezoekers waren professionals in de zaadsector, wederverkopers van zaden en aanverwante producten en grote telers. Daarnaast bleek het programma bijzonder interessant voor zaadtechnologen, operators en teeltspecialisten van zaadbedrijven in de Seed Valley regio. Hieronder vindt u een film met beelden van het evenement.

    De organisatie richt zich in 2015 op kwalitatieve uitbreiding van het evenement. Van nieuwe deelnemers wordt verlangd nieuwe technologieën en producten te demonstreren dan wel in de beurshal of op het proefveld. De focus zal blijven liggen op het betrekken van bedrijven die sterk gelieerd zijn aan zaden, zaadbehandelingen, rassen, teeltmethoden en duurzame gewasbescherming. Aan bezoekers, zowel nationaal als internationaal, kan zo een kwalitatief goed programma aangeboden worden. Deelnemers zullen de komende tijd weer benaderd worden.

Seed meets Technology ook in 2015