• Recepten zeewierpasta
    Tijdens de Dag van de Tulp heeft catering Op Stap uit Hoogwoud ons verrast met een heerlijk buffet, waarin diverse gerechten met zeewierpasta van Seamore verwerkt waren. Daar iedere bezoeker een pakketje zeewier mee naar huis kreeg, hebben wij enkele recepten van hen mogen ontvangen, zodat u er thuis ook een heerlijke maaltijd van kunt maken!

    PITTIGE KIP
    Benodigdheden
    • 40 gram Seamore zeewierpasta
    • 300 gram kippendijen in stukjes
    • 2 sjalotjes
    • 1 grote teen knoflook
    • 1/2 eetlepel ketjap saus
    • 1/2 eetlepel sambal
    • 350 gram broccoli roosjes
    • Kookroom
    • Olie om mee te wokken
    • Verse basilicum
    • 2dl groentebouillon
    • Tomaatjes

    Bereidingswijze
    1. Kook de pasta
    2. Snij de kippendijen in stukken
    3. Pel de sjalotjes en knoflook en hak deze fijn
    4. Breng deze samen met de sambal, kip en soja
    5. Snij broccoli roosjes in kleinere stukken
    6. Kook de broccoli beetgaar met een beetje zout
    7. Doe een scheutje olie in de wok en bak hierin de kip gaar
    8. Voeg zout en verse peper toe.
    9. Doe een flinke scheut room en groentebouillon bij de pasta
    10. Roerbak nog even goed door
    11. Voeg de broccoli basilicum en de tomaatjes toe

    VEGETARISCHE PASTA
    Benodigdheden
    • 350 gram Seamore zeewierpasta
    • 2 avocado’s, zonder pit en schil
    • 1 teen knoflook
    • Hand verse basilicum
    • 3 sjalotten, gepeld en grof gehakt
    • Sap van 1 citroen
    • 4 el olijfolie
    • Zout en versgemalen peper
    • 1 handje versgemalen peper
    • 1 handje fijngehakte peterselie
    • 2dl groentebouillon
    • Evt: gedroogde chilivlokken om het wat pittiger te maken

    Bereidingswijze
    1. Kook de pasta
    2. Pureer de avocado’s en voeg samen met de knoflook, basilicum, sjalotten, olijfolie en het citroensap
    3. Voeg de hete bouillon toe aan het avocadomengsel en roer het geheel tot een gladde saus
    4. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta en meng alles goed
    5. Voeg naar wens zout en peper toe
    6. Strooi voor het opdienen wat fijngehakte peterselie en geroosterde pijnboompitjes over de pasta

    Eet smakelijk!

Recepten zeewierpasta Dag van de Tulp