• Proeftuin Zwaagdijk winnaar West-Friesland Méér Prijs

    Zwaagdijk – Vol spanning werd er weken naar uitgekeken; de uitreiking van de West-Friesland Méér prijs op 8 februari. Met 3 totáál verschillende bedrijven werd er gestreden om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Genomineerden Blom Opmeer, het Zuiderzeemuseum en Proeftuin Zwaagdijk waren de drie partijen die gekozen waren uit de lijst met genomineerden en die zich plaatsen in de finale.

    De afgelopen periode heeft de jury diverse stukken doorgenomen en een bezoek aan ieder bedrijf gebracht. De winnaar werd gisteravond na een luxe diner, in Park Schouwburg bekend gemaakt. Proeftuin Zwaagdijk kwam als winnaar uit de bus.

    De jury prees Proeftuin Zwaagdijk over haar innovatieve ontwikkelingen en de rol die zij speelt binnen West-Friesland, maar ook ver daar buiten. Het bedrijf heeft in 2017 een bewogen jaar gehad met de verhuizing van haar locatie Demokwekerij Westland naar het World Horti Center. Dit innovatieve centrum wordt 7 maart geopend door hare majesteit koningin Maxima.

    Zowel binnen als buiten Nederland werkt het bedrijf aan ontwikkelingen binnen de gehele agrarische sector. Duurzaamheid, gezonde voeding en welbevinden spelen een grote rol. In West-Friesland treedt het bedrijf regelmatig in contact met telers. Voor iedere sector organiseren zij speciale kennisdagen waar uitkomsten van onderzoeken worden vertoond en kennis overgedragen wordt. Ook zetten zij samen met de teler onderzoeken op om bijvoorbeeld de teelt te verbeteren. Dit alles met als doel om Nederland koploper te laten blijven in de agrarische sector en te werken aan de toekomst van morgen.

Proeftuin Zwaagdijk winnaar West-Friesland Méér prijs