• Organisatie

 • De afgelopen jaren is Proeftuin Zwaagdijk uitgegroeid tot één van de belangrijkste agrarische onderzoekscentra van Nederland op het gebied van praktijkgericht onderzoek. Met eigen locaties in Noord-Holland en in het Westland en uitvoeringslocaties op 100 plaatsen door heel Nederland (van Limburg tot Groningen) heeft Proeftuin Zwaagdijk een landelijk netwerk. Proeftuin Zwaagdijk is een flexibele organisatie die kwalitatief hoogwaardig praktijk onderzoek biedt, wat direct toepasbaar is voor de opdrachtgever.

  De organisatie
  Proeftuin Zwaagdijk is een onderzoeksinstelling die zich kenmerkt door de platte organisatie structuur. De werknemers en de directie werken goed samen, hierdoor is het bedrijf zeer flexibel wat betreft het aannemen van proeven. Het gebeurt namelijk geregeld dat er een vraag komt om nog een proef tussendoor te doen, Proeftuin Zwaagdijk kan deze aanvragen 9 van de 10 keer alsnog uitvoeren door deze efficiënte structuur.

  Ligging en kerncijfers
  Het bedrijf in Zwaagdijk is gelegen tussen belangrijke agrarische gebieden als het Grootslag, Agriport A7 en Seed Valley. Naast 18 ha grond, waarop 6.000 m² glas staat, beschikt Proeftuin Zwaagdijk over 20 bewaarcellen, 4 witlofcellen en sinds kort ook 2 LED-cellen. In het Westland beschikt het bedrijf ook over 6.000 m² glas en ondersteunende ruimte voor onderzoek en demonstratie. Bij Proeftuin Zwaagdijk werken 50 fte’s.

  ISO 9001
  Om de kwaliteit van het onderzoek te garanderen heeft Proeftuin Zwaagdijk aanvullend op GLP, GEP en TNG een kwaliteitszorgsysteem ontwikkeld. Hiervoor is in 1999 het ISO-9002 certificaat toegekend. Later gevolgd door ISO-9001.

   ISO