• Op woensdag middag 6 juni organiseert Proeftuin Zwaagdijk in samenwerking met haar opdrachtgevers een open dag tulp in Creil. Tussen 13.00 uur tot 15.30 uur is het proefveld van Kleurrijk Flevoland te bezichtigen (Wrakkenpad 2). Aansluitend wordt er in de naastgelegen bedrijfsruimte een lezing gegeven om de middag rond 16.30 uur af te sluiten met een hapje en drankje. De open middag kan meetellen voor verlenging van uw spuitlicentie.

    De specialisten van Proeftuin Zwaagdijk, Agrifirm, BASF, Ten Brinke en Profyto geven op het proefveld toelichting over hun proeven. Agrifirm laat een aantal interessante proeven op het gebied van onkruidbestrijding en vuurbestrijding zien. Ook BASF laat een onkruidbestrijdingsproef zien. In één van de proeven van Agrifirm is de gewasveiligheid van onkruidbestrijdingsmiddelen uit maïs- en graanteelten op een vervolgteelt van tulpen onderzocht. Proeftuin Zwaagdijk demonstreert in een selectieproef diverse middelencombinaties. Ten Brinke brengt de bemesting van tulpen onder de aandacht. Hierbij worden nieuwe innovatieve meststoffen getest en middelen die het bodemleven verbeteren. Profyto heeft een drietal proeven aangelegd met onkruidbestrijding, duurzame vuurbestrijding en een beschermingsmiddel tegen gewasverbranding.

    Om 15.30 uur worden in de naastgelegen bedrijfsruimte drie interessante lezingen verzorgd door Ten Brinke, Agrifirm en Profyto die betrekking hebben op de proeven op het veld. Namens Ten Brinke zal Wouter ten Brinke het ‘Groei in balans’ concept nader toelichten. Namens Agrifirm zal Jan Koopman van Cebeco Agrochemie een lezing houden over virus in tulpen. Verder zal Minne Sijtsma van Profyto het onderwerp ‘voorkomen van slemp met alternatieven voor stro’ bespreken.

    Deze middag kan mee tellen voor de verlenging van de spuitlicentie (thema teelt). U dient dan voor 13.30 uur aanwezig te zijn en minimaal 3 uur te blijven. De kosten, verrekening achteraf, bedragen ââ??¬ 35,–. Aanmelden kan via www.onderwijsgroepnwh.nl, cursussen, agro&ampgroen, gewasbescherming. Vergeet niet uw licentie mee te nemen!

     

     

Open middag teelt tulp, locatie Creil (NOP)