• 11 augustus 2011 – De bolontsmetting van de tulpen staat in de komende periode voor de bollentelers weer op het programma. Bij de uitvoering van de bolontsmetting moet aan allerlei regels voldaan worden. De cocktail wordt steeds ingewikkelder en door de vele adviezen wordt de keuze niet makkelijker. Op vrijdag 16 september organiseert Proeftuin Zwaagdijk daarom in samenwerking met Agrifirm in haar bedrijfsgebouwen, aan de Tolweg 13 in Zwaagdijk, de open middag bolontsmetting.

    Op zaterdag 17 september van 13:30 – 17:00 uur vindt op het sluitkoolplatform in Warmenhuizen voor de vijfde keer de open middag sluitkool plaats. Een breed scala aan praktijkonderzoek voor sluitkooltelers wordt toegankelijk gemaakt. De open middag wordt georganiseerd op initiatief van Proeftuin Zwaagdijk in samenwerking met LTO Vollegrondsgroente.net, Sluitkoolvereniging RoDeKo en Agrifirm / Cebeco. CAV Agrotheek is betrokken bij de proeven.

    Vooraanstaande chemiebedrijven alsmede Agrifirm hebben in het seizoen 2010/2011 bolontsmettingsproeven uitgevoerd en zullen tijdens de open middag de resultaten laten zien. Daarnaast worden twee lezingen verzorgt in het kader van spuitlicentieverlenging, onderwerp veiligheid en techniek.U bent van 13:00 – 17:00 van harte welkom.

     


Open middag bolontsmetting in tulp