• Open dagen bloembollen

  Begin juni organiseert Proeftuin Zwaagdijk haar jaarlijkse open dagen bloembollen in Zwaagdijk. Graag laten wij u zien welke onderzoeken er dit seizoen zijn uitgevoerd en wat daar de zichtbare resultaten van zijn in het gewas.

  Op woensdag 3 en donderdag 4 juni nodigen wij u van harte uit om een kijkje te komen nemen op het proefveld in Zwaagdijk. Dat verloopt dit jaar uiteraard wel wat anders dan u normaal gesproken van ons gewend bent; er zal geen spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd worden en wij gaan in kleine groepjes van 5 tot 8 personen tegelijk rond over het veld. Dit alles in het kader van de geldende Corona maatregelen. Dat betekent dat u vaste tijdslots kunt kiezen en dat u zich van tevoren aan dient te melden. Een bezoek aan het proefveld duurt 2 uur. Specialisten van diverse fabrikanten en Proeftuin Zwaagdijk zullen toelichting geven in de volgende tijdslots:

  08:00 – 10:00 uur
  10:15 – 12:15 uur
  13:00 – 15:00 uur
  15:15 – 17:15 uur

  Op het veld praten Frank Kreuk en Michel Jansen u onder andere bij over de resultaten van het project De Groene Tulp en van proeven aangaande het scheuren van grasland, TVX, chemische selectie (nateelt) en druppelslang irrigatie. Onder andere Agrifirm-GMN zal aanwezig zijn en licht haar proeven toe in onkruid, bolontsmetting, virusbeperking en vuurbestrijding.
  Bent u geïnteresseerd in een bezoek, meld u zich dan aan via de mail bij marliesreus@proeftuinzwaagdijk.nl. Geef daarbij a.u.b. aan of u alleen of met meerdere personen komt en welk tijdslot uw voorkeur heeft.

   

Open dagen bloembollen in Zwaagdijk