• Volop nieuws tijdens sluitkoolplatform

    Op 17 september 2011 werd voor de vijfde keer op rij het sluitkoolplatform gehouden. De open middag kenmerkte zich door veel nieuws. De sector investeerde via het Productschap Tuinbouw in een aantal gewasbeschermingsproeven tegen echte meeldauw en trips en een rassenvergelijking rode en witte kool. Daarnaast waren proeven te zien ter bestrijding van diverse schimmels, roodrot en luizen. Ook kwamen biologische en gangbare bemesting aan de orde.

    Het groeiseizoen van half juli t/m half september 2011 was zeer regenachtig. Dit zorgde voor vochtige omstandigheden en een gematigde temperatuur, ideale omstandigheden voor diverse schimmelziekten wat resulteerde in zeer geslaagde schimmelproeven. In een proef met verschillende spuitschema’s tegen Mycosphaerella waren bijvoorbeeld grote verschillen te zien.

    Door de hevige buien gedurende het groeiseizoen waren ook in bemestingsproeven duidelijke verschillen te zien. Ondanks het de regenachtige middag kan teruggekeken worden op een geslaagde middag met veel bezoek. Het platform werd mogelijk gemaakt door Proeftuin Zwaagdijk, LTO Vollegrondsgroente.net, telersvereniging RoDeKo, Productschap Tuinbouw, Agrifirm/Cebeco en CAV Agrotheek.

nieuwsbrieven

Volop nieuws tijdens sluitkoolplatform