• Uitbreiding onderzoek Oostwaardhoeve

    In 2010 hebben Biolake en De Vries van de Wiel de exploitatie van Proefboerderij Oostwaardhoeve voortgezet. Proeftuin Zwaagdijk voert sindsdien haar akkerbouwonderzoek uit op deze veelzijdige locatie in Wieringermeer. Dit jaar beslaat het onderzoek meer dan 15 ha terwijl in 2010 nog 5 ha onderzoek werd gedaan en in 2011 zo’n 12 ha.
    Het onderzoek vindt plaats in een diversiteit aan gewassen. Onder andere in aardappelen, uien, graan, mais, koolzaad, suikerbieten, wortelen, groenbemesters, rettich en prei worden dit jaar proeven gedaan.  Inmiddels staan de eerste gewassen in de grond. Opvallend is de uitbreiding in het uienonderzoek. Een groot aantal zaadbedrijven doet bijvoorbeeld mee in een rassenvergelijking. Verder worden diverse nieuwe gewasbeschermingsmiddelen en combinaties van middelen vergeleken tegen onkruid en schimmels.

    De proeven zijn te zien tijdens de open dagen en bijeenkomsten die worden georganiseerd bij de Oostwaardhoeve. In juni zal net als vorig jaar de graan innovatie avond plaatsvinden en in juli de akkerbouw dag. Een prachtige gelegenheid voor telers om de nieuwste innovaties in bemesting, gewasbeschermingsmiddelen en rassen te zien.

     

nieuwsbrieven

Uitbreiding onderzoek Oostwaardhoeve