• Tweede editie Vaktentoonstelling

  In de kassen van Proeftuin Zwaagdijk vindt van 19 tot en met 22 februari 2015 de tweede editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2014 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties.

  Programma
  Marktbroeishow
  Bedrijvenbeurs met meer dan 25 standhouders
  Proeven van Proeftuin Zwaagdijk
  De verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp
  Twee vakavonden
  Trade Fair voor broeiers gericht op de bloemenhandel.

  Interpolis Tulpenprijs
  De verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp wordt in 2015 voor het eerst georganiseerd. Intermediairs van Hobaho en CNB hebben voor de zomer van 2014 een aantal tulpencultivars  aangeleverd, waaruit vervolgens een top-10 is samengesteld. Het gaat om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen worden opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur, beoordelen de cultivars. Zij bepalen wie de nummer 1 wordt en dus uitgebreid in het zonnetje komt te staan. Interpolis is de sponsor van deze tulpenverkiezing en verbindt haar naam dus aan de Interpolis Tulpenprijs.

  Meer dan tulpen alleen
  Daaromheen worden de showtulpen van de inzenders gegroepeerd. De twee showruimten worden met elkaar verbonden door een ontmoetingsplein waar ook de stands van Hobaho, CNB en FloraHolland komen en langs de zijkanten de beurs, met stands van innovatieve bedrijven binnen de bloembollensector. In de kassen zijn proeven van Proeftuin Zwaagdijk te bezichtigen.

  Trade Fair
  De  Trade Fair is een plek waar tulpenbroeiers en aanvoerders van andere bloemen aan handel en export hun (nieuwe) assortiment veilklaar gemaakt kunnen presenteren. Ook nieuwe verkoopconcepten kunnen hier getoond worden. Voordeel is dat zij hier zelf niet continue bij aanwezig hoeven te zijn. De tulp is voor veel bloemenhandelaren een belangrijk product, dus daarmee een niet te missen onderdeel.

  Aanmelden
  Veel inzenders hebben alweer ingeschreven, maar er is nog plaats. Aanmelden
  kan via www.vaktentoonstelling.nl. Standhouders zijn benaderd voor deelname. Hierbij staat niet alleen de binnenlocatie ter beschikking, maar is het ook mogelijk om buiten te showen, bijvoorbeeld met landbouwmachines of vlaggen. Wilt u zich aanmelden als standhouder wees er dan snel bij.

  Openingstijden
  Donderdag: 13.00 tot 21.00 uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  Vrijdag: 13.00 tot 21.00 uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  Zaterdag: 13.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow)
  Zondag: 10.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow)
  De nieuwe samenstelling van de werkgroep Vaktentoonstelling (vlnr): Gerard Reus (G&ampK Reus), Niek Boon (Gebr. Boon), Arjan Rood (De Wit Bloembollen/De Wit Transport), Paul Peters (CNB),  Pieter Duin (Proeftuin Zwaagdijk), Ilona Hessels-Vroling (VBK Groep), Linda van der Slot (Hobaho) en Ronald Hand (Proeftuin Zwaagdijk)

   

nieuwsbrieven

Tweede editie Vaktentoonstelling