• Terugblik open dagen bloembollen 3 kerngebieden

    Proeftuin Zwaagdijk organiseerde in mei en juni 3 open middagen bloembollen; op 25 mei in Noordwijkerhout, op 1 juni in Creil en op 8 juni op de thuisbasis in Zwaagdijk. De open dagen in Noordwijkerhout en Zwaagdijk zijn in samenwerking met Agrifirm Plant opgezet.

    Het centrale thema van de open middagen was de toekomst van gewasbescherming. Het wordt voor telers steeds belangrijker om duurzamer en ‘groener’ aan de gang te gaan. Veel proeven waren dan ook gericht op het gebruik van minder gewasbeschermingsmiddelen. De onderwerpen die aan bod kwamen op de proefvelden waren onder andere virusbeperking, vuurbestrijding, duurzame bemesting, onkruidbestrijding en bolontsmetting.
    Iedere open middag bestond uit meerdere lezingen en vervolgens een rondgang over de proefvelden. Veel telers hebben de spuitlicentiebijeenkomsten gevolgd en daarmee punten behaald voor het thema ‘teelt’.

    15 september zal bij Proeftuin Zwaagdijk de open middag bolontsmetting plaatsvinden. Op deze dag kunt u de spuitlicentiebijeenkomst volgen voor het thema ‘veiligheid en techniek’.

    zd

nieuwsbrieven

Terugblik open dagen bloembollen 3 kerngebieden