• Seed meets Technology 2016 nog groter SMT2 logo
  De derde editie van Seed meets Technology wordt groter dan voorgaande jaren. De deelnemerslijst is wederom gegroeid naar een kleine 40 deelnemers en mede daardoor is het evenement ook gaan uitbreiden in oppervlakte. Buiten de Nederlandse sector wordt dit jaar ook de internationale zaadmarkt betrokken op de beurs; deze editie zullen voor het eerst buitenlandse bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen tonen op de beursvloer. Toonaangevende bedrijven binnen de zaadsector zullen samen met de organisatie alles uit de kast halen om in week 39 de bezoekers weer een uitgebreid programma aan te bieden.

  Vegetable trials
  De deelnemende zaadbedrijven zijn Takii, ABZ Seeds, Bakker Brothers, Prudac en Ergon. Daarnaast heeft Sakata een groot platform aan de overkant van de weg. Deze zaadbedrijven verenigen zich samen in de ‘Vegetable Trials’. Meerdere keren per dag zal er een rondleiding georganiseerd worden gericht op telers. Tijdens de rondleidingen zullen Takii, Bakker Brothers en Sakata hun rassenproeven toelichten buiten op de proefvelden. ABZ Seeds heeft aardbeienstellingen staan waar zij diverse nieuwe rassen telen. Naast deze stellingen zijn de hydroponics te vinden van Botman Hydroponics. Botman Hydroponics is constant bezig om de teelt op water verder te ontwikkelen. Binnen is het volautomatisch hydroponics systeem van Visser Horti Systems te zien en Dry Hydroponics laat haar teelt concept zien door middel van een vijver met daarop sla en hun ‘seed float’.

  Technology
  Uiteraard is de beurs weer volop vertegenwoordigd met bedrijven die de nieuwste technieken aan u vertonen. LEBA zal in samenwerking met TeaL de filmcoater 500 met TeaL-coat demonstreren en toelichten. Seed Processing Holland laat o.a. de ‘Optigrow vitaliser’ zien, voor het primen van zaden. Optomachines (FR) demonstreert haar zaadteller en TSW machine ‘Opto Agri’ en SeQso presenteert naast een zaaimachine ook nog een compacte sorteermachine voor het sorteren van zaadlots op chlorophyl signaal (rijpheid).
  Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van wat u allemaal tegen komt op Seed meets Technology. Er zullen dagelijks demonstraties zijn, waarbij u precies laten zien wordt hoe de opgestelde machines werken. Zo wordt de bezoeker ook echt betrokken bij het evenement; de organisatie verlangt van deelnemers dat zij daadwerkelijk iets vertonen.
  Op de website kunt u teruglezen welke innovaties iedere deelnemer tijdens de beurs laat zien.

  Programma
  Ook in 2016 gaan er weer verscheidene symposia plaats vinden verspreid over de gehele week. Ieder symposium zal binnen zijn onderwerp de nieuwste ontwikkelingen aan de orde laten komen. Dinsdag zal Incotec aftrappen met het symposium ‘micro organisms and additives in seed enhancement’.
  Woensdag zullen er twee symposia plaatsen vinden; Seed Processing Holland organiseert ’s ochtends een bijeenkomst over ‘seed vitalisation’, en ’s middags zullen de hydroponics aan bod komen. Donderdag wordt gesloten teelt onder LED in relatie tot veredeling besproken. Afsluitend zullen op vrijdag de ontwikkelen binnen fenotypering aan de orde komen.

  Tweemaal per dag is er een ‘variety tour’; een rondleiding georganiseerd voor telers. De rondleiding gaat langs de proefvelden, de hydroponics en de LED-cellen. U kunt zich binnenkort inschrijven voor de symposia via de website www.seedmeetstechnology.com. Deze zijn in zowel Nederlands als Engels te volgen. Voor de variety tours is aanmelding vooraf niet nodig.

  Neemt u voor meer informatie contact op met Marlies Reus of Ronald Hand via 0228-563164 of marliesreus@proeftuinzwaagdijk.nl/ ronaldhand@proeftuinzwaagdijk.nl

  DSC_0050

nieuwsbrieven

Seed meets Technology 2016 nog groter