• Seed meets Technology 2015

  Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen voor de tweede editie van Seed meets Technology op 22, 23, 24 en 25 september 2015 begonnen. Voor deelnemers is het mogelijk om in te schrijven. De organisatie richt zich in 2015 op kwalitatieve uitbreiding van het evenement. Naast de deelnemers van vorige editie hebben zich al een aantal nieuwe deelnemers aangemeld. Dat zijn: Monsanto, Rolan Robotics, Data Technologies en Prudac.

  Seed meets Technology is een evenement waar het draait om innovatieve (zaad-)technologie, rassenassortiment en het toevoegen van waarde aan tuinbouwzaad. De initiatiefnemers Incotec, Seed Processing Holland, Leba en Proeftuin Zwaagdijk willen samen met andere bedrijven gelieerd aan de zaadindustrie het bestaande programma van open dagen in week 39 versterken en aanvullen met thema’s als zaadbehandeling, zaadverwerkingsapparatuur, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming en teeltsystemen.

  De organisatie kijkt zeer tevreden terug op de eerste editie. Het evenement mocht direct al op 1.250 bezoekers nationaal en internationaal rekenen wat boven verwachting was. Zestien bedrijven uit de zaadsector lieten vernieuwende technologieën zien in de beurshal aan de hand van demonstraties. Buiten waren rassendemo’s te zien en proeven met duurzame gewasbescherming en hydroponics.
  Dat Nederland een voorloper is in zaden en uitgangsmateriaal bleek uit het grote aantal internationale bezoekers. Onder de bezoekers waren professionals in de zaadsector, wederverkopers van zaden en aanverwante producten en grote telers. Daarnaast bleek het programma bijzonder interessant voor zaadtechnologen, operators en teeltspecialisten van zaadbedrijven in de Seed Valley regio.

  Van nieuwe deelnemers wordt verlangd nieuwe technologieën en producten te demonstreren dan wel in de beurshal of op het proefveld. De focus zal blijven liggen op het betrekken van bedrijven die sterk gelieerd zijn aan zaden, zaadbehandelingen, rassen, teeltmethoden en duurzame gewasbescherming. Aan bezoekers, zowel nationaal als internationaal, kan zo een kwalitatief goed programma aangeboden worden.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Hand van Proeftuin Zwaagdijk.

nieuwsbrieven

Seed meets Technology 2015