• Proefvelden vastgelegd met drone
    Sinds begin dit jaar heeft Proeftuin Zwaagdijk de beschikking over een drone die in staat is om met perfecte kwaliteit proefvelden vast te leggen. Na een aantal maanden ervaring opdoen, kan de Proeftuin nu vanaf alle hoeken en hoogten van een proefveld vastleggen met een kwaliteit van 40 mb/s, zonder  problemen. Er is zelfs de mogelijkheid om binnen in de kas te vliegen, zonder schade of gevaar te veroorzaken voor de omgeving of zichzelf. Wanneer de klant geïnteresseerd is in beeldmateriaal van de proef, dan is dat vanaf nu mogelijk. Een voorbeeld-filmpje is hier te zien.

    Op deze film zijn de proefvelden en de faciliteiten van Proeftuin Zwaagdijk te zien. De eerste 20 seconden van de film laten de maïs-, peen- en bonenrassen zien van Bakker Brothers (gevestigd in Noord-Scharwoude). Deze rassen-demo is speciaal voor Seed Meets Technology gezaaid met onze proefveld zaaimachine. Wat deze machine kan, heeft u enkele edities terug in onze nieuwsbrief kunnen lezen.

    Na de proefvelden van Bakker Brothers, is de rassendemo van Takii Europe te zien. Takii had afgelopen jaar broccoli, sierkool, spitskool, mini kool, collard (bladkool), prei, zonnebloem en baby leaf aangeleverd. Deze gewassen zijn afgedekt met netten om de wildschade te beperken.

    Vanaf 30 seconden zijn de proeven de te zien die Proeftuin Zwaagdijk uitvoert voor diverse klanten. In vogelvlucht is te zien dat het hier gaat om proeven in bloemkool, mais, prei, lelies, sla, spruitkool, sluitkool en augurk. Onder het plastic vindt een speciale ziekte-proef plaats.

    Vanaf minuut 1:05 is het kassencomplex van Proeftuin Zwaagdijk te zien met daarachter gelegen de Hydroponics velden. Deze konden worden bezocht tijdens Seed Meets Technology nadat het symposium over Hydroponics was afgelopen. Bij hydroponics is onder andere onderzoek gedaan naar fusarium in de waterteelt en de effecten van diverse substraten, beluchtingstechnieken, temperatuur en zuurstofgift aan het water.

nieuwsbrieven

Proefvelden vastgelegd met drone