• Open dagen tulp goed bezocht

    Proeftuin Zwaagdijk is met het onderzoek in voorjaarbloeiende bloembollen actief in drie kerngebieden: Noordoostpolder (Creil), Noordelijk Zandgebied (Floratuin Julianadorp) en West-Friesland (Zwaagdijk). In deze kerngebieden hebben telers te maken met specifieke teeltomstandigheden en zodoende worden er verschillende onderzoeken in deze gebieden uitgevoerd. In elk gebied werd een open middag georganiseerd voor telers. De opkomst was uitstekend.

    Tijdens de open middagen lichtten vertegenwoordigers van deelnemende bedrijven hun proef toe. Actualiteiten over bemesting, bolontsmetting, vuur- en rhizoctoniabestrijding, virusbeperking, onkruidbestrijding en luisbestrijding stonden centraal. Proeftuin Zwaagdijk liet op iedere locatie een selectieproef met doorteelt zien.

    Bij Floratuin Julianadorp werden lezingen verzorgd door Joop de Hoog (Cebeco Agrochemie) en Wim Kijk in de Vegte (Agrifirm). Joop de Hoog gaf uitleg over de veranderingen in het gewasbeschermingsmiddelen pakket voor bloembollen en de regelgeving die hier mee te maken heeft. Wim Kijk in de Vegte presenteerde de laatste ontwikkelingen rond veiligheid en spuittechniek.

    In Zwaagdijk en Creil gaf Erno Bouma, oprichter van het Agrometeorologisch adviesbureau, een aansprekende inleiding over de invloed van het weer op ziekten, plagen en gewasbescherming. Op het proefveld was een innovatiemarkt aanwezig waar diverse bedrijven hun innovaties op bollengebied presenteerden. Proeftuin Zwaagdijk kijkt tevreden terug op de open dagen. Inmiddels is begonnen met het rooien van de proeven en zullen de eindresultaten van de proeven bekend worden.

nieuwsbrieven

Open dagen tulp goed bezocht