• Open dag akkerbouw meer dan geslaagd

    Met uitstekend weer bezochten ruim 300 mensen op 19 juli 2012 een unieke open dag akkerbouw bij Proefboerderij Oostwaardhoeve. De open dag werd georganiseerd in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk en LTO Noord. Specialisten van meer dan dertig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven gaven ’s avonds toelichting aan telers bij hun praktijkproeven in allerlei akkerbouwgewassen.’s Middags maakte specialisten van handelsbedrijven in gewasbeschermingsmiddelen en bemesting al een rondgang langs onderzoek van fabrikanten.

    Op het proefveld werd een breed scale aan actuele onderwerpen aangesneden. Bemestingsleveranciers lieten in hun proeven de laatste ontwikkelingen zien in duurzame bemestingsstrategieën. De zaadindustrie gaf tekst en uitleg bij rassenproeven in uien en suikerbieten. In aardappelen was o.a. een interessante proef met Phytophthorabestrijding te zien en een doodspuitdemo. Daarnaast werden proeven in aaltjes, virus- en luisbeperking, onkruidbestrijding getoond. In peen werd een proef met biologische bestrijding van Cavity Spot toegelicht. Naast de proeven toonden loonwerkers uit de omgeving Wieringermeer hun nieuwste machines als het gaat om zaaien, oogsten en bemesten. Kortom voor ieder wat wils.
    Verder werd tijdens de open dag een spuitlicentiebijeenkomst georganiseerd voor telers. Erno Bouma van Agrometeorologisch adviesbureau Bouma gaf in het kader hiervan een lezing over de invloed van het weer op gewasbescherming. Actuele informatie over het toepassingstijdstip van gewasbeschermingsmiddelen gaf nieuwe inzichten onder telers. Veel interesse was er ook voor een nieuw ontwikkelde app voor Phytopthora bestrijding.

     

     

nieuwsbrieven

Open dag akkerbouw meer dan geslaagd