• Onderzoek BelgiëBelgie
    De onderzoeksactiviteiten van Proeftuin Zwaagdijk in België zijn ook dit jaar weer uitgebreid. Was er in 2015 sprake van het uitvoeren van 15 proeven, dit jaar is het aantal proeven in België gestegen naar 50 proeven. Dit jaar betreft het niet alleen registratieonderzoek maar is er ook een demonstratie platform in mais aangelegd. Op dit platform wordt er o.a. aandacht besteed aan bemesting en zijn er 47 verschillende rassen gezaaid. Omdat er in België op grote schaal gras in mais wordt ingezaaid wordt er ook aandacht besteed aan de onkruidbestrijding.

    Door het gebruik maken van onze eigen zaaimachines (suikerbieten/witlof/cichorei/spinazie) is het vrij gemakkelijk om een aantal proeven snel en correct aan te leggen op de daarvoor meest geschikte locaties.

    Ondanks dat het in België ook extreem nat is lijkt het erop dat de proeven hier tot nu toe geen grote hinder van ondervinden. Dit is mede te danken aan de samenwerking met de regionale gewasbeschermingshandel en de inmiddels opgebouwde kennis van de percelen.

    Neemt u voor meer informatie contact op met Henk de Vries via 0228-563164 of henkdevries@proeftuinzwaagdijk.nl

nieuwsbrieven

Onderzoek België