• Nieuwe locatie sluitkoolplatform

  Vanaf 2007 zijn er veel proeven in sluitkool uitgevoerd bij dhr. R. Broersen in Warmenhuizen. Vanwege de teelt van asperges en vruchtwisseling konden we hier niet langer terecht. In 2015 wordt het platform aangelegd bij J. Wagenaar aan de Woudmeerweg 30 in Dirkshorn. Dit is een mooie locatie bij een mooi bedrijf.

  Proeftuin Zwaagdijk krijgt hier een onkruiddemo, proeven tegen schimmels van verschillende opdrachtgevers en een fungicidendemo met verschillende participanten. De kool van de fungicidendemo gaat in de lange bewaring tot juni 2016. Bij insectenbestrijding wordt gelet op koolvlieg, aardvlo, koolmot en trips. In het tripsonderzoek zijn de positionering van middelen en het effect van spuittijdstippen belangrijk speerpunten. Hiernaast gaat de zoektocht naar biologische middelen die een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van trips door.

  Proeftuin Zwaagdijk werkt op het platform samen met sluitkool telersvereniging RoDeKo in bemestingsonderzoek. Hiernaast organiseert RoDeKo een grote demonstratie met verschillende allernieuwste- plantmachines. De open dagen zijn gepland op 23 mei, 13 juni en 12 september.
  Syngenta Seeds heeft bij J. Wagenaar een demonstratie van vroege koolrassen, waarbij in augustus een eigen open dag wordt gehouden.

  Met de clustering van onderzoek en demonstraties is het sluitkoolplatform de plaats voor kennisontwikkeling en het uitdragen hiervan in de koolteelt.

  Neem voor meer informatie contact op met Jan de Lange van Proeftuin Zwaagdijk.

nieuwsbrieven

Nieuwe locatie sluitkoolplatform