• MIT regeling

  Ondernemers kunnen vanaf 19 mei innovatiesteun aanvraag via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Vijf regio’s voeren deze regeling samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uit. Proeftuin Zwaagdijk kan bedrijven in de agrarische sector begeleiden bij een aanvraag. De volgende instrumenten komen beschikbaar:

  1 Kennisvouchers
  Kennisvouchers die bij kennisinstellingen zoals Proeftuin Zwaagdijk ingeleverd kunnen worden. Een kennisvoucher is een soort waardebon. De voucher financiert de helft van een onderzoek met een maximum van €3.750 subsidie.

  2 Adviesprojecten
  De teler kan een adviesproject laten uitvoeren door een adviseur of kennisinstelling naar keuze. De ondernemer krijgt 50% subsidie met een maximum van €10.000.

  3 Haalbaarheidsproject
  Een ondernemer kan een project uitvoeren om de haalbaarheid van een innovatie te onderzoeken. De subsidie is 40% met een maximum van €50.000.

  4 Samenwerkingsproject
  Een ondernemer kan samen met één of meerdere ondernemers een R&D project uitvoeren. De ondernemers krijgen 35% gesubsidieerd met een maximum van €200.000.

  Meer weten? Neem contact op met Ronald Hand van Proeftuin Zwaagdijk.

nieuwsbrieven

MIT regeling