• Kwaliteitsproef patiocyclamen

    Op verzoek van LTO Groeiservice is Proeftuin Zwaagdijk afgelopen september gestart met een kwaliteitsproef met Patio cyclamen. De proef wordt uitgevoerd in een plantenbak van Demokwekerij Westland. Het project werd gefinancierd door LTO Groeiservice, telers en veredelaars.

    Patiocyclamen zijn cyclamen die speciaal zijn veredeld om buiten te worden geplant in border of plantenbak. De kwaliteitsverschillen binnen het totaal sortiment aan patiocyclamen is relatief groot. Door middel van een kwaliteitsproef worden tien verschillende partijen midi’cylamen en vijftien partijen mini’cyclamen beoordeeld op hun algemene houdbaarheid. De mengpartijen zijn geleverd door telers en veredelaars en worden onafhankelijk van elkaar beoordeeld. De planten worden elke twee weken beoordeeld op algemene kwaliteit van zowel de bloemen als het blad.

    De resultaten van dit project zullen worden gepresenteerd tijdens de landelijke cyclamendag die wordt georganiseerd door LTO’groeiservice op 28 oktober bij Demokwekerij Westland.

nieuwsbrieven

Kwaliteitsproef patiocyclamen