• Groot aantal nieuwe onderzoeken op Demokwekerij Westland

  De onderzoeksafdelingen van Demokwekerij Westland zijn op dit moment weer volop in gebruik. De afgelopen weken zijn er verschillende proeven opgestart met een grote verscheidenheid aan gewassen.

  Zo worden er op dit moment komkommers, tomaten, diverse bloeiende potplanten, gerbera’s, anjers, aardbeien, orchideeën, bonen, paprika’s en aubergines geteeld.

  Deze gewassen worden o.a. gebruikt voor gewasbeschermingsonderzoek. In deze onderzoeken worden er nieuwe of al bestaande gewasbeschermingsmiddelen getest of op hun werking tegen schadelijke schimmels, mijten en insecten. De onderzoeken worden o.a. uitgevoerd in opdracht van gewasbeschermingsproducenten en individuele telers en resultaten kunnen direct worden gebruikt voor de toelating van nieuwe middelen. Daarnaast worden er ook weer een aantal demonstratieproeven met gewasbeschermingsmiddelen opgezet. De resultaten uit deze proeven worden direct gecommuniceerd aan teeladviseurs en telers tijdens de verschillende open dagen die er op de kwekerij zullen worden georganiseerd.

  In de andere onderzoeksafdeling van Demokwekerij Westland worden er op dit moment voornamelijk teeltproeven uitgevoerd. Hieronder worden enkele voorbeelden genoemd van dit onderzoek.
  • Teelt van diverse gewassen op  water
  • Green Eyes à gewassturing met groene ogen
  • Nieuw systeem voor kasluchtontvochtiging
  • LED belichtingsonderzoek op tomaat
  • Belichtingsonderzoek voor een aardbeiengewas

nieuwsbrieven

Groot aantal nieuwe onderzoeken op Demokwekerij Westland