• Dag van de Tulp op 29 januari

  Op vrijdag 29 januari 2016 wordt voor de vierde keer de Dag van de Tulp georganiseerd.
  Dit is de dag waarbij Rabobank, PPO Lisse, FloraHolland, CNB, KAVB, Greenport NHN, Clusius College, InHolland, Hobaho en Proeftuin Zwaagdijk de handen ineen slaan en gezamenlijk een veelomvattend programma voor het bollenvak organiseren.
  Allereerst houdt de Productgroep Tulp van de KAVB haar jaarvergadering. Aansluitend zal de BKD de nieuwe areaalcijfers van de voorjaarsbloeiers presenteren en uiteenzetten hoe de ontwikkelingen zijn op kwaliteitsgebied. Als afsluiting van het eerste gedeelte zal een interessante spreker zijn visie geven over de sector.
  Na de pauze mogen de bezoekers zelf aan de slag tijdens één van de acht workshops die dan gehouden worden. De onderwerpen zijn actueel, divers en zeer interessant voor bollentelers en –broeiers en zorgen ervoor dat hij of zij veel nieuwe kennis en ideeën opdoet. Meer over deze workshops zal de komende tijd in de vakbladen verschijnen.
  Na het informatieve gedeelte zal er gelegenheid zijn tot netwerken en kan een rondgang langs de nieuwste rassen van de marktbroeishow worden gedaan. Het zal interessant zijn om te zien wat de prestaties zijn van (nieuwe) rassen in een laat jaar als deze. Ook het showelement is er in de vorm van de eerste speciale tulpenkeuring van het seizoen, waarbij tulpenspecialisten strijden om de hoogste waardering van het vak. De dag zal worden besloten met een buffet. Evenals voorgaande jaren verwacht de organisatie een grote opkomst en zien u dan ook graag tegemoet.

  Pieter Duin

nieuwsbrieven

Dag van de Tulp op 29 januari