• Aankondiging broeiseizoen 2012

  Na drie jaar broeiproeven zijn een aantal positieve ontwikkelingen te melden: de kwaliteit van de showtulpen is van een zeer hoog niveau, marktbroeishows winnen aan populariteit en hyacinten en narcissen worden meer en vroeger geshowd, waardoor deze producten de aandacht krijgen die ze verdienen.

  Tulpen
  Dat de showtulpen die voor u gebroeid worden bij ons van zeer hoge kwaliteit zijn, blijkt uit het feit dat deze bloemen jaarlijks in de (hoofd)prijzen vallen. Wel moet in het oog gehouden worden dat het welslagen begint bij het uitzoeken van de beste bollen. Deze combinatie vormt de basis voor succes.

  Marktbroeishow tijdens Mechanisatietentoonstelling
  Het komende seizoen willen we nog meer aandacht geven aan de marktbroeishow voor tulpen. Tijdens de Mechanisatietentoonstelling (10 − 13 januari 2012) zal er daarom in de hallen van Bakker in Lisse ruimte worden gereserveerd om hier een grootse marktbroeishow te organiseren. Op deze manier kan het allervroegste (nieuwe) assortiment getoond worden wat afgebroeid is zoals dat in de praktijk gebeurt. Proeftuin Zwaagdijk biedt de mogelijkheid de bollen hiervoor te laten afbroeien.

  Hyacinten en narcissen
  Uiteraard mogen de hyacinten, als blikvangers van de laatste editie van de Midwinterflora, niet ontbreken en gaan we weer uit van een volle zaal van deze geurende voorjaarspracht.
  Tenslotte hopen we dat er weer veel narcisseninzenders van de partij zullen zijn tijdens de narcissenweek begin februari, nu dit evenement een vaste plaats heeft veroverd tussen al het showgeweld.

  Proeftuin Zwaagdijk kijkt uit naar een mooi voorjaar 2012.

nieuwsbrieven

Aankondiging broeiseizoen 2012