• img_1853-kleinAangename kennismaking peenplatform
    Op 14 oktober was het peenplatform in Kraggenburg door de vele beachvlaggen vanaf een afstand te zien. Deze eerste editie van het peenplatform werd door voorzitter Johan Punter van de peencommissie geopend.

    Van Iperen, Cropsolutions en Ten Brinke Gewasbescherming hebben bemestingsproeven laten aanleggen en vertelden aan de ongeveer zeventig belangstellenden over de achtergronden hiervan. In de herfstvakantie zijn deze proeven geoogst voor productiebepaling en bewaring. De nadruk ligt op kwaliteit van de peen en de invloed hierop door verschillende stikstof, kali en fosfaatbemesting. Bayer CropScience vergeleek verschillende schema’s met hun middelen in een fungicideproef. Enkele door Alternaria aangetaste velden waren goed herkenbaar. Bejo Zaden, Bayer (Nunhem) en Hazera hebben nieuwe en bestaande rassen gezaaid in verschillende zaaidichtheden. Deze rassen werden getoond en de sterke kanten werden toegelicht.

    De veldbijeenkomst liep door de interesse van telers en vertegenwoordigers wat uit. Hierna was er door LTO kerngroep peen een gezellig samenzijn in Hotel Restaurant Van Saaze in Kraggenburg georganiseerd. Hier werden de aanwezigen in zes korte ‘pitch’ presentaties gewezen op diverse ontwikkelingen in de peenteelt. We kunnen met de participanten terugzien op een geslaagd peenplatform. In het voorjaar worden de resultaten van de bewaarproeven gepresenteerd.

     

nieuwsbrieven

Aangename kennismaking peenplatform