• IMG_7605Nieuwe catalogus broeiproeven Proeftuin Zwaagdijk
    Nog even en het tulpen rooiseizoen begint weer. Na het late seizoen 2015 is de verwachting dat het wat vroegheid betreft dit jaar normaler wordt. Bij de laatste voorbereidingen die hiervoor getroffen moeten worden hoort ook het bepalen wat er het komende broeiseizoen wordt geshowd. Wat het aantal evenementen betreft valt op dat er een soort stabilisatie heeft plaats gevonden. Zagen we voor een aantal jaren dat het aantal terugliep, nu heeft iedere show zijn eigen plek en datum gevonden en kunnen we uitkijken naar een kleurig voorjaar tijdens de grijze wintermaanden.
    Een handige tip bij de voorbereiding van het uitzoeken van de bollen is: maak koopbriefjes van de rassen en aantallen die u van de winter wilt laten zien. Op die manier is de kans dat de bollen in het seizoen worden vergeten klein en het voorkomt dat later in het seizoen alsnog bollen (van mindere kwaliteit) verzameld moeten worden. Ook is het aan te raden voor de vroegere shows de bollen na het rooien meteen bij 20 ºC te zetten in plaats van warmer. Een aantal inzenders heeft dit advies vorig jaar opgevolgd en we zagen dat deze bollen, ondanks het extreem late seizoen, van zeer goede kwaliteit voor de tentoonstellingen waren.

    U kunt hier de catalogus bekijken en via dit formulier uw opgave indienen. Deze kunt u sturen naar pieterduin@proeftuinzwaagdijk.nl

Nieuwe catalogus broeiproeven Proeftuin Zwaagdijk