• De KAVB productgroepvergadering combineren met een marktbroeishow en themabijeenkomst over assortiment lijkt een gouden greep. Zo’n 200 belangstellende kwekers en broeiers vonden vrijdagmiddag de weg naar Proeftuin Zwaagdijk voor een interessante middag georganiseerd door LTO Groeiservice, KAVB en FloraHolland.

    Het eerste deel van het programma werd verzorgd door de KAVB. Hier kwamen de productgroepvoorzitters van tulp, iris en narcis aan het woord. Zij gaven inzicht in de actualiteiten binnen hun gewas.
    Hierna gaven vier inleiders, elk vanuit hun eigen achtergrond en ervaring, een presentatie over assortiment of het in de markt zetten van tulpen. Henk Hoogervorst, directeur van Hobaho en voorzitter van Remarkable vertelde over de ontwikkelingen bij de veredeling en initiatieven vanuit Hobaho, zoals ‘Premium Dutch’. Bollenkweker John Kreuk ging in op de telersvereniging ‘Muscari Magic’, waarvan hij een van de initiatiefnemers is. De derde spreker was John Boon, tulpenkweker en broeier. Hij vertelt over de achtergronden van Tuliq, het eerste tulpenmerk, dat dit seizoen is gelanceerd. Sigge van der Veek ging tot slot in op verschillende activiteiten van Fluwel. Naast export en broeierij zijn dit onder andere een webshop, het Tulpenmuseum in Amsterdam en de ontwikkeling van Tulpenland.
    De bijeenkomst sloot af met een paneldiscussie onderleiding van Fred Wever van Floraholland waarna een ieder de marktbroeishow bezocht van Proeftuin Zwaagdijk.

Marktbroeishow tulpen combineren met productgroepvergadering en themabijeenkomst assortiment lijkt gouden greep