• Uw bezoek aan de Vaktentoonstelling op 19 en 20 februari kunt u combineren met het bijwonen van een licentiebijeenkomst ‘Knaagdierbeheersing’. Tot 1 juli 2015 geldt voor agrarische bedrijven een vrijstelling voor het gebruik van professionele rodenticiden voor het bestrijden van knaagdieren zoals muizen en ratten. Daarna vervalt deze vrijstelling en is voor het gebruik een vakbekwaamheidsbewijs nodig. Proeftuin Zwaagdijk organiseert daarom samen met Onderwijsgroep Noordwest-Holland en Clusius College op beide dagen een kennisbijeenkomst.

    Met een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie) kunnen kwekers, door het volgen van een bijeenkomst ‘knaagdierbeheersing’, hun vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming uitbreiden. Na het volgen van de bijeenkomst krijgen deelnemers een nieuw vakbekwaamheidsbewijs thuisgestuurd. Het nieuwe bewijs heeft hetzelfde nummer als de huidige licentie, maar is voorzien van de vakbekwaamheden gewasbescherming + knaagdierbeheersing.

    De bijeenkomsten zijn van 13:00 uur tot 16:00 uur. De informatie is niet uitsluitend gericht op de bloembollensector, ook deelnemers uit andere sectoren zijn welkom. Deelnemers krijgen les in biologie en leefwijze van ratten en muizen,  het opzetten van een bestrijdingsplan, het toepassen van niet-chemische maatregelen en het toepassen van rodenticiden. U kunt alleen aanwezig zijn bij deze bijeenkomst als u zich van te voren heeft aangemeld. Dat is mogelijk tot 13 februari via www.vaktentoonstelling.nl. De kosten bedragen ââ??¬ 75,-. U ontvangt pas na de bijeenkomst een schriftelijke factuur. Vergeet niet om bij de bijeenkomst uw Vakbekwaamheidspas gewasbescherming mee te nemen.

Licentiebijeenkomsten knaagdierbeheersing tijdens Vaktentoonstelling in Zwaagdijk