• Kom in de Kas bij Proeftuin Zwaagdijk is een groot succes geworden. Ruim 1.500 bezoekers  kregen enthousiast uitleg van onze medewerkers bij de proefkassen. Onderzoek naar LED licht, gewasbescherming en plantversterkers liet zien hoe innovatief, duurzaam en inspirerend de tuinbouwsector is.  Op een minibeurs konden bezoekers producten proeven, ruiken en aanraken. Voor de kinderen was een groot springkussen aanwezig. Alle zintuigen werden geprikkeld.

    In de regio Andijk / Wervershoof openden elf gastvrije telers de deuren van de kassen. Van geurende chrysanten, orchideeën, tulpen, een zee van koolplanten tot sappige tomaten, het programma was divers. Omdat het runnen van een tuinbouwbedrijf tegenwoordige vergelijkbaar is met topsport hadden de bedrijven De Andijkse schaatstoppers Simon en Irene Schouten gevraagd het evenement te openen samen met oud zeilkampioen Lobke Berkhout. De opening vond onder veel belangstelling plaats bij Plantenkwekerij Gitzels.

    Proeftuin Zwaagdijk bedankt de sponsors en speciaal de bedrijven Enza Zaden, Hessing Supervers, Bejo Zaden, AB vakwerk, Agrivor, Imker Ponne, Quality Growers, Wolters Kassenbouw en Nixwell Solarpower welke deelnamen aan de minibeurs. Hieronder vindt u een aantal foto’s. Op www.facebook.com/proeftuin zijn meer fotos te vinden.
     Kom in de Kas groot succes