• Interpolis Tulpenprijs 2016 voor Milkshake van Remarkable

  IMG_9777

  ZWAAGDIJK – Voor de tweede keer op rij wint een tulp uit de kraam van kwekersvereniging Remarkable Tulips de verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp. Donderdag 18 februari is bekend gemaakt dat de Interpolis Tulpenprijs voor tulp ‘Milkshake’ is. Voorzitter Henk Hoogervorst mocht tijdens de Vakavond in Zwaagdijk de prijs in ontvangst nemen. Milkshake is een helderroze tulp met veel pluspunten voor zowel de kweker, broeier als het verkooppunt.

  De jury heeft de top 10 Tulpencultivars in de afgelopen weken grondig beoordeeld. Er is flink gediscussieerd over drie rassen die qua prestaties dicht bij elkaar lagen, maar uiteindelijk is ‘Milkshake’ unaniem als winnaar uit de bus gekomen. Doorslaggevend waren de snelle groei in de kas, de grote bloem, de stand van het gewas en het feit dat de bloem goed gesloten blijft, waardoor de presentatie op het verkoopmoment perfect is. Daarnaast telde mee dat de productie van dit ras in de bollenteelt erg goed is.

  De prijs is uitgereikt door Willem Snoeker, sectormanager plantaardig van Interpolis. Willem Snoeker: “Wereldwijd is de tulp een echt toonaangevend Nederlands product. Een goede, constante kwaliteit van de tulp is van cruciaal belang. Ook productontwikkeling blijft een belangrijk aspect zodat het product aan blijft sluiten bij de wensen van de consument. Met deze Tulpenprijs zorgen we voor een wereldwijde uitstraling van de verschillende cultivars. Iets waar wij ons, als Interpolis, graag samen met de sector sterk voor maken.”

  Interpolis Tulpenprijs
  De Interpolis Tulpenprijs is voor de tweede maal uitgereikt. Veredelaars konden dit jaar zelf hun favoriet indienen, het gaat hierbij om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen worden opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur, beoordeelden de cultivars.

  Zwaagdijk, 18 februari 2016. Informatie: www.vaktentoonstelling.nl

Interpolis Tulpenprijs 2016 voor Milkshake van Remarkable