• Op 16 en 17 februari, de week vÃ?³Ã?³r Holland Flower Festival, vindt bij Proeftuin Zwaagdijk de derde marktbroeishow plaats gecombineerd met een innovatiebeurs met als onderwerp  ‘Het Nieuwe Telen in Tulp’. In deze dagen is echt alles te zien wat tulpenbroeiend Nederland te bieden heeft. Proeftuin Zwaagdijk nodigt broeiers en telers van harte uit om een kijkje te komen nemen.

  Marktbroeishow
  De marktbroeishow bestaat dit jaar wederom uit ruim 200 cultivars. De show biedt telers, broeiers en exporteurs veel informatie over het nieuwe assortiment wat als basis dient voor kraamverbetering. En om alvast de sfeer te proeven van het Holland Flowers Festival en Lentetuin Breezand zijn de inzendingen die op deze tentoonstellingen te zien zijn te bezichtigen in onze cellen en kassen.

  Broeierijproeven
  Tijdens deze dagen zijn de kassen met broeierij onderzoek bij Proeftuin Zwaagdijk opengesteld. Op het gebeid van ozon (bollen- en galmijtbestrijding), klimaat, waterbroeitrays en potgrond zijn proeven te bezichtigen. Uiteraard staan de rassen van het gebruikswaardeonderzoek in bloei en zijn er interessante vergelijkingsproeven van twee waterbroei-studieclubs te zien.

  Telersbijeenkomst Het Nieuwe Telen Tulp
  Donderdagavond 16 februari wordt een telersbijeenkomst georganiseerd met als onderwerp ‘Het Nieuwe Telen Tulp’. De laatste ontwikkelingen op het gebied van meerlagenteelt, belichting, klimaat en tracking en tracing zullen dan de revue passeren. De bijeenkomst wordt georganiseerd door LTO Groeiservice, Flynth, KAVB en Proeftuin Zwaagdijk.  Aanmelden kan via deze link.

  Innovatiebeurs
  Net als ieder jaar organiseert Proeftuin Zwaagdijk een agribeurs tijdens de marktbroeishow in februari. Dit jaar is deze anders dan u gewend bent opgezet. De naam is dan ook veranderd in Innovatiebeurs. Bedrijven gelieerd aan de tulpenbroeierij nemen deel aan de Innovatiebeurs. Met zo’n twintig bedrijven is het programma rondom de marktbroeishow compleet.  De beurs is gericht op tulpenbroeier en kweker.

  Openingstijden
  Donderdag 16 februari 13:00 uur – 21:30 uur
  Vrijdag 17 februari 13:00 – 18:00 uur
  Adres: Tolweg 13, 1681 ND, Zwaagdijk-Oost


Innovatiebeurs bij Proeftuin Zwaagdijk rondom Het Nieuwe Telen Tulp