• GLP onderzoek
    Sinds 2003 is Proeftuin Zwaagdijk gekwalificeerd om residu onderzoek te doen met het eigen GLP certificaat. Door elk jaar een groot aantal residu proeven uit te voeren, kunnen we dit op hoog niveau blijven doen. We hebben de mogelijkheid om dit uit te voeren op onze eigen locaties in Zwaagdijk (op het veld of in de kas), op onze nieuwe locatie in Naaldwijk (kas), en door goede contacten te onderhouden met de diverse telers door het hele land, die bekent zijn met het onderzoek, kunnen we ook hier op een verantwoorde manier residu proeven uitvoeren.

    Dit jaar zijn er ruim 30 residu proeven onder ons eigen certificaat in de glastuinbouw en vollegrondsgroenten uitgevoerd. Deze lagen verdeeld in de Meer, Noord-Brabant, Overijsel en op de proeftuin zelf.

    Door de veranderde markt en de strengere milieu eisen, word dit onderzoek steeds belangrijker en ingewikkelder. Ook de manier van residu onderzoek doen verandert. De MRL drempel is nog steeds leidend voor de toelating, maar nu zijn er ook partijen die op de helft of een andere waarde hiervan wil zitten. Dit vraagt om uitgebreider onderzoek.

    Tegenwoordig word er ook steeds meer gevraagd naar residuen die achter blijven in de grond. Het residu word dan in het vervolg gewas gemeten. Dit is weer een andere manier van onderzoek doen. Dit duurt langer en vraagt daardoor ook meer flexibiliteit van de organisatie. Door de vele jaren ervaring en het blijven trainen van het personeel, heeft Proeftuin Zwaagdijk de mogelijkheid om het residu

GLP onderzoek