• Glastuinbouw

  • De glastuinbouw is een snel veranderende sector waar innovatie in teeltsystemen, techniek, afzet, energie en inzet van arbeid, essentieel zijn. Proeftuin Zwaagdijk beschikt over de modernste faciliteiten en technieken in de belangrijkste glastuinbouwgebieden van Nederland. Dit zijn het glastuinbouwWestland, het Grootslag en Agriport A7. Voor onderzoek in zowel glasgroenten als glasbloemen kunt u terecht bij Proeftuin Zwaagdijk.

    Gewasbeschermingsdagen
    Jaarlijks organiseert Proeftuin Zwaagdijk op de Demokwekerij in het Westland de gewasbeschermingsdagen. Tijdens deze dagen zijn verschillende gewasbeschermings-proeven te bezichtigen. De dagen worden door een groot deel van de tuinders in het Westland bezocht. De gewasbeschermingsdagen bieden een unieke kans voor toeleveranciers en tuinders om met elkaar in contact te treden en te discussieren over gewasbescherming.

    In vitro screening
    Proeftuin Zwaagdijk beschikt over de technieken voor het uitvoeren van in vitro screening. Met in vitro screening kan op een eenvoudige en snelle manier een indicatie worden verkregen over de werkzaamheid van middelen tegen specifieke schimmels. Voor in vitro screening worden bij Proeftuin Zwaagdijk de meest voorkomende schimmels in stand gehouden. Regelmatig worden van in vitroplanten pathogenen afgeënt, om de collectie steeds verder uit te breiden.