• GEP GLP en ISO

 • Certificering Proeftuin Zwaagdijk

  Om een goede uitvoering van het onderzoek te garanderen werkt Proeftuin Zwaagdijk volgens GLP-, GEP- en ISO-certificering. Voor u als bedrijf betekent dit dat het onderzoek dat u door ons laat uitvoeren van hoge kwaliteit is en in overeenstemming is met de Europese wetgeving. Hieronder volgen de beschrijvingen van de verschillende certificaten.

  GLP-certificaat

  GLP(Good Laboratory Practice) is een kwaliteitssysteem voor laboratoria en onderzoeksbedrijven die zich bezighouden met (laboratorium)onderzoek. GLP omvat een aantal richtlijnen waarin onderzoek uitgevoerd dient te worden. Door de GLP richtlijnen te volgen zorgt Proeftuin Zwaagdijk ervoor dat de resultaten van de uitgevoerde proeven een reƫle weergave zijn van de werkelijkheid. Met het GLP-certificaat is Proeftuin Zwaagdijk gerechtigd en gekwalificeerd om residu onderzoek uit te voeren. Proeftuin Zwaagdijk heeft ruime ervaring in onderzoek naar residugegevens van gewasbeschermingsmiddelen op allerlei gewassen. Het blijven ontwikkelen van nieuwe bemonsteringstechnieken is daarbij essentieel.

  GEP-certificaat

  GEP(Good Experimental Practice) is een kwaliteitssysteem gericht op een goede uitvoering van effectiviteitsstudies van gewasbeschermingsmiddelen. Het GEP certificaat van de Plantenkundige Dienst geeft Proeftuin Zwaagdijk het recht om effectiviteitsstudies uit te voeren. Deze studies uitgevoerd onder GEP zijn verplicht voor de toelating van een gewasbeschermingsmiddel. De legale basis van GEP is reglement(EU) nr. 545/2011 die de registratie eisen voor gewasbeschermingsmiddelen vaststelt. Dit reglement refereert aan de EPPO-richtlijnen voor effectiviteitsproeven die gevolgd dienen te worden om aan de verplichtingen van GEP te voldoen. Het doel van EPPO is om te garanderen dat proeven van hoge kwaliteit zijn en op harmonieuze wijze worden uitgevoerd.

  ISO-certificaat

  iso 9001 proeftuin zwaagdijkOm de kwaliteit van het onderzoek te garanderen heeft Proeftuin Zwaagdijk aanvullend op GLP en GEP een kwaliteitszorgsysteem ontwikkeld. Hiervoor is in 1999 het ISO-9002 certificaat toegekend. Later gevolgd door ISO-9001. Proeftuin Zwaagdijk is in het agrarisch onderzoek in Nederland de enige private onafhankelijke instelling met een ISO-certificaat.