• FERTINNOWA conferentie: best practices op het gebied van irrigatie- en bemestingstechnieken door heel Europa

  Transfer of INNOvative techniques for
  sustainable Water use in FERtigated crops

   

  De waterkwaliteit en de beschikbaarheid van water vormen in toenemende mate een probleem voor de Europese tuibouwsector. De partners van het thematische netwerk FERTINNOWA hebben daarom gedurende een periode van ruim twee jaar gewerkt aan het in kaart brengen van beschikbare kennis en technieken in Europa op het gebied irrigatie- en bemestingstechnieken. De drie hoofdonderwerpen hierbij zijn 1) water bronnen; 2) efficiënt (her)gebruik van water; en 3) ‘end of pipe’ oplossingen. Het thematische netwerk nadert nu zijn einde, en daarom wordt de ‘best practices’ conferentie georganiseerd.

  De afsluitende conferentie biedt de Europese tuinbouwsector een uniek forum waar academici, telers, beleidsmakers en de industrie de gelegenheid hebben om kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast wordt stil gestaan bij de resultaten van ruim twee jaar FERTINNOWA en zal “The Fertigation Bible” worden gepresenteerd. De Fertigation Bible is een unieke bron voor de tuinbouwsector. Het is een brede verzameling van praktische informatie met betrekking tot irrigatie- en bemestingstechnieken in Europa.

  De FERTINNOWA conferentie vindt plaats van 3-5 oktober 2018 in Almeria, Spanje.  Meer dan 250 deelnemers vanuit heel Europa worden verwacht. Het belooft een interactief event te worden met vele presentaties, pitches en veldbezoeken. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de conferentie bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelding; www.fertinnowa.com.

FERTINNOWA conferentie: best practices op het gebied van irrigatie- en bemestingstechnieken door heel Europa