• Laden Evenementen

  « Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

  Open middag bolontsmetting

  september 13 @ 13:00 - 17:00

  Beste relatie,

  Bolcoating kan wellicht dé nieuwe manier van bolontsmetting in de bloembollen worden. Althans, als de ontwikkelingen zich voortzetten en de mogelijkheden voldoende getest worden. Dat lijkt inmiddels haalbaar met de ontwikkeling van een machine die speciaal gericht is op het coaten van tulpenbollen. Graag praten wij u op donderdag 13 september bij over deze en andere ontwikkelingen bij op de open dag van Proeftuin Zwaagdijk.

  Inhoud
  Ed Nobel van Agri Treat Projects heeft het afgelopen seizoen diverse proeven met bolcoating uitgevoerd in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk. Met het door hem ontwikkelde prototype is het mogelijk geworden om voor deze proeven de bollen te coaten. Tijdens de open middag bolontsmetting licht hij de resultaten van de proeven en zijn machine toe.

  Ook Henk Bouman van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal aanwezig zijn met resultaten over het project ‘Schoon erf, schone sloot’. Dertig bollenteeltbedrijven uit Noord-Holland zijn de afgelopen 2 jaar in het project ‘Schoon erf, schone sloot’ aan de slag gegaan. De afspoeling van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het erf naar de sloot is met bijna 70% afgenomen. Hoe deden ze dat? Kunt u ook subsidie hiervoor aanvragen? Henk Bouman gaat in op deze vragen en bespreekt de mogelijkheden.

  Onderzoek
  Het afgelopen seizoen hebben diverse gewasbeschermingsfabrikanten en toeleverancier Agrifirm, proeven in de bolontsmetting uitgevoerd. De bollen uit deze proeven zijn opgesteld zodat de resultaten zichtbaar zijn.
  Naast de resultaten van bolontsmettingsproeven zijn ook diverse bedrijven aanwezig, die actief zijn in de bolontsmetting. Lonza-BlueSense is bijvoorbeeld aanwezig met het OxAgri-systeem als productiesysteem van ECA-water, dat onlangs vrijstelling heeft gekregen van het ministerie van LNV, het Ctgb en de NVWA. Ook Total Systems is aanwezig met informatie over hun schuimmachine en Agrozone zal toelichting geven over diverse machines die gebruik maken van ozon.

  Programma
  12:30                    Ontvangst en inschrijven spuitlicentie
  13:00                    Start programma met lezingen ronde 1
  14:00                    Pauze
  14:15                    Vervolg programma lezingen ronde 2
  15:00                    Rondgang langs de minibeurs
  16:30                    Afsluiting met een hapje en drankje

  Spuitlicentieverlenging
  Deze middag kan meetellen voor spuitlicentieverlenging, thema teelt. U dient de lezingen bij te wonen (start 13.00 uur) en deel te nemen aan de rondleidingen langs de proeven. U zult minimaal drie uur aanwezig moeten zijn voor spuitlicentieverlenging. De kosten bedragen €45,- (ex. BTW) en worden achteraf gefactureerd. Aanmelden kan ter plekke.

  Adres
  Tolweg 13
  1681 ND Zwaagdijk
  0228-563164

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op 13 september!

  Namens Proeftuin Zwaagdijk

  Gegevens

  Datum:
  september 13
  Tijd:
  13:00 - 17:00

  Locatie

  Proeftuin Zwaagdijk
  Tolweg 13
  Zwaagdijk-Oost, 1681 ND
  + Google Maps
  Telefoon:
  0228-563164
  Website:
  https://www.proeftuinzwaagdijk.nl