• Drukbezochte kennisdagen gewasbescherming
    Op 26, 27 en 28 september werden de kennisdagen druk bezocht
    De gewasbeschermingsdagen, die gericht waren op sierteelt, werden in samenwerking met Royal Brinkman, Horticoop en Van Iperen georganiseerd. Na de centrale opening met presentaties van het handelsbedrijf en Demokwekerij Westland, werden de diverse gewasbeschermingsproeven in de teeltafdelingen bezocht. Deze onderzoeken waren o.a. gericht op de bestrijding van trips, Pythium, witte vlieg, wolluis en Duponchelia in diverse sierteelt gewassen.

    Kwekers hadden op deze dagen voldoende ruimte om vragen te stellen en discussie te voeren met specialisten van de handelsbedrijven en producenten van gewasbeschermingsmiddelen.

    We ontvingen in totaal ruim 250 kwekers verspreid over deze drie dagen. Het merendeel van deze kwekers verlengden door het bijwonen van deze kennisdag hun spuitlicentie.

    We kijken terug op een drukbezochte en kennisintensieve gewasbeschermingsdagen. Komende editie is gericht op groenteteelt en zal in april 2018 plaats vinden in ons nieuwe onderzoekscentrum in het World Horti Center. We zien er naar uit om komende editie in onze nieuwe onderzoeksfaciliteiten te organiseren!

Drukbezochte kennisdagen gewasbescherming