• Demokwekerij.nl

   

  Demokwekerij Westland is sinds 2012 onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk en mede-initiator van World Horti Center. De organisatie bestaat ruim 15 jaar en richt zich op innovaties in de glastuinbouwsector door praktisch onderzoek, jaarrond expositie en kennisoverdracht.

  Demokwekerij Westland is de verbindende schakel tussen (innovatief) bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, ter promotie en vooruitgang van de Nederlandse tuinbouw (techniek) zowel in Nederland als wereldwijd. Er wordt praktijkgericht gewerkt aan processen, technieken en middelen die nodig zijn voor de kwekerij van morgen en partijen uit de sector worden door Demokwekerij Westland met elkaar in contact gebracht.

  Jaarrond expositie
  In World Horti Center laten ruim honderd innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector zien wat ze in huis hebben. Zij tonen er hun producten, diensten en kennis en werken intensief samen met onderwijs en overheid. Demokwekerij Westland brengt techniek & toeleverende bedrijven op deze expositie samen en werkt gezamenlijk met food & flowers bedrijven aan een expositie waar het volledige glastuinbouwcluster wordt gepresenteerd.

  Kennisoverdracht
  De glastuinbouwsector heeft zoveel te bieden dat Demokwekerij Westland rondleidingen in World Horti Center aanbiedt aan zakelijke delegaties die geïnteresseerd zijn in de glastuinbouw. Professionals uit de sector maken u wegwijs in de mogelijkheden, innovaties en kruisbestuivingen die plaatsvinden in deze sector.

  Een rondleiding duurt maximaal twee uur en in deze tijd praten we delegaties bij over de nieuwste ontwikkelingen die de tuinbouw sector te bieden heeft. Rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak, dus neem contact met ons op voor meer informatie.

  Onderzoek
  Met maar liefst 76 onderzoeksafdelingen is Demokwekerij Westland uw onderzoekspartner op het gebied van klimaat, watergift, belichting, gewasbescherming, teeltsystemen, meststoffen en meer. Vanuit twee centraal in Westland gelegen locaties, waaronder World Horti Center, ondersteunt Demokwekerij Westland u bij het beantwoorden van uw vraag of de uitvoering van uw idee, project of onderzoek van A tot Z. Van begeleiding bij het opstarten van een onderzoek en het bij elkaar zoeken van de juiste partijen tot het uitzoeken van subsidiemogelijkheden en de volledige uitvoering en begeleiding van een onderzoek.

  Het onderzoekscentrum beschikt over compleet ingerichte onderzoeksafdelingen. In deze afdelingen kan het klimaat en watergift per afdeling apart gestuurd worden. Lees meer over onze onderzoeksfaciliteiten in World Horti Center. Dit kennis- en innovatiecentrum voor de glastuinbouw wordt jaarlijks door 40.000 internationale vakmensen bezocht, waardoor uw onderzoek binnen dit centrum internationale exposure geniet. Tevens is er op Demokwekerij Westlands locatie aan de Zwethlaan in Honselersdijk de mogelijkheid om onderzoek te laten uitvoeren. Deze locatie fungeert enkel als onderzoekscentrum.

  Als mede-initiator van World Horti Center werkt Demokwekerij Westland samen met opleidingsfaciliteiten op mbo, hbo en wo-niveau, ruim honderd toonaangevende bedrijven en diverse onderzoekspartners. World Horti Center is een unieke samensmelting van onderzoek, demonstratie en educatie. Het centrum is een samenwerking tussen Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz, ROC Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en gemeente Westland. Met deze samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven zal tuinbouw nationaal en internationaal op een hoger niveau worden gebracht.