• Op zaterdag en zondag ook consument welkom

  In de kassen van Proeftuin Zwaagdijk vindt van 19 tot en met 22 februari 2015 de tweede editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2014 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties. Op zaterdag en zondag is er ruimte voor de consument.

  Programma vakpubliek
  ââ?¬Â¢ Marktbroei- en bloemenshow
  ââ?¬Â¢ Bedrijvenbeurs met meer dan 25 standhouders
  ââ?¬Â¢ Proeven van Proeftuin Zwaagdijk
  ââ?¬Â¢ De verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp
  ââ?¬Â¢ Twee vakavonden
  ââ?¬Â¢ Trade Fair voor broeiers gericht op de bloemenhandel
  ââ?¬Â¢ Bijeenkomst waterzuivering
  ââ?¬Â¢ Licentiebijeenkomst knaagdierbeheersing
  Aanmelden voor de vakavonden en bijeenkomsten is verplicht en kan via www.vaktentoonstelling.nl

  Interpolis Tulpenprijs
  De verkiezing van de meest veelbelovende broeitulp wordt in 2015 voor het eerst georganiseerd. Intermediairs van Hobaho en CNB hebben voor de zomer van 2014 een aantal tulpencultivars  aangeleverd, waaruit vervolgens een top-10 is samengesteld. Het gaat om geregistreerde rassen met een teeltoppervlakte tussen 0,5 en 5 hectare. Deze tulpen zijn opgeplant bij Proeftuin Zwaagdijk. Een onafhankelijke jury, bestaande uit een tulpenkweker, broeier, exporteur en teeltadviseur beoordelen de cultivars. Zij bepalen wie de nummer 1 wordt en dus uitgebreid in het zonnetje komt te staan. De winnaar krijgt komend jaar extra aandacht in Keukenhof. Tijdens de vakavond op donderdag wordt de winnaar bekend gemaakt.

  Meer dan tulpen alleen
  De marktbroeishow is bedoeld voor het gehele bloembollenvak, dus niet alleen tulpen, maar zeker ook narcissen, hyacinten, lelies en bijzondere bolgewassen zijn te zien. Daaromheen worden de showtulpen van de inzenders gegroepeerd. De twee showruimten worden met elkaar verbonden door een ontmoetingsplein waar ook de stands van Hobaho, CNB en FloraHolland komen en langs de zijkanten de beurs, met stands van innovatieve bedrijven binnen de bloembollensector. In de kassen zijn proeven van Proeftuin Zwaagdijk te bezichtigen.

  Trade Fair
  De  Trade Fair is een plek waar tulpenbroeiers en aanvoerders van andere bloemen aan bloemenhandel en export hun (nieuwe) assortiment veilklaar gemaakt kunnen presenteren aan bloemenhandelaren. Ook nieuwe verkoopconcepten kunnen hier getoond worden. Voordeel is dat zij hier zelf niet continue bij aanwezig hoeven te zijn. De tulp is voor veel bloemenhandelaren een belangrijk product, dus daarmee een niet te missen onderdeel.

  Consument
  Op zaterdag en zondag is de Vaktentoonstelling ook open voor consumenten. De bloemenshow, marktbroeishow en Trade Fair zijn gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen een bloemenzee van tulpen en andere bolgewassen ontdekken en prachtige foto’s maken. Na een bezoek aan de show kunnen bezoekers de catering bezoeken met koffie en appelgebak!

  Openingstijden
  ââ?¬Â¢ Donderdag: 13.00 tot 21.00 uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  ââ?¬Â¢ Vrijdag: 13.00 tot 21.00 uur (beurs &amp bloemenshow, voor vakpubliek)
  ââ?¬Â¢ Zaterdag: 13.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow, ook voor consument!)
  ââ?¬Â¢ Zondag: 10.00 tot 16.00 uur (alleen bloemenshow, ook voor consument!)

  Locatie
  Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost

Bloembollenvak komt bijeen op Vaktentoonstelling in Zwaagdijk